Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest możliwość podłączenia się pod tablet lub monitor z tyłu siedzenia (dla dziecka) tak żeby sterować video z fabrycznego ekranu z przodu ? mam z tego co sie orientuje CIC,

myślałem od dołożeniu np oeyrignalnego mocowania z ekranem:

7416877046c09f1a1422d774e346

lub zwykły tablet o ile da sie go sensownie podłączyć

gm7CfMp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli ma być sterowanie z przodu to tylko rozwiązanie fabryczne - RSE.

Jeśli dziecko samo ma sterować to na szt. można z aliexpress kupić tablet który wygląda jak fabryczny,pasuje w fabryczne miejsca, zasilany jest z fotela ma motyw z bmw.... ale jest na androidzie.

Mam takie coś w 5 i jest fajne i na prawde ok wykonane.

Opublikowano

Co to jest to RSE?

Mam ten sam problem w G12, dziecko z tyłu, nie mam jak monitorami sterować z przodu, tzn brakuje mi podglądu, bo pilot/tablet sterujący mogę do przodu zabrać.

Opublikowano

masz moze link do tego urządzenia ? i do uchwytu ?

poczytałem troche, w oryginał nie opłaca sie iść za drogo, za dużo pracy i do tego cięzko dostępny sprzęt jeżeli chodzi o używki :?

są jeszcze appki które robią screen mirroring, można z starego telefonu sterować obrazem na tablecie który jest z tyłu

gm7CfMp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, dokładnie o to chodzi.

Teoretycznie można sterować zdalnie z telefonu jak się zainstaluje na tablecie i telefonie aplikacje do zdalnego sterowania.

Ale z idrive - nie.

Wygląda jak fabryczne i pasuje w fabryczne miejsca jak piasłem.

Fabryczne RSE mam w F02 LCI.

RSE - rear seat entertaiment.

Opublikowano
No tak, ale jaki sens jest zamieniać fabryczne tablety z obsługą DVD i całej reszty na chińskie? Toż to profanacja, myślałem bardziej, czy nie da się tego przeprogramować jakoś.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak, ale jaki sens jest zamieniać fabryczne tablety z obsługą DVD i całej reszty na chińskie? Toż to profanacja, myślałem bardziej, czy nie da się tego przeprogramować jakoś.

Przeprogramować to raczej ciężko, a tęga głowa się tym nie będzie zajmowała bo... będzie to nieopłacalne.

Obsługa DVD? No jest, ale jeśli coś puszczam to z USB.

Tutaj w tym chińskim to też z USB można albo z micro SD.