Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jaka mniej więcej powinna być odległość po mieście wystarczająca na osiągnięcie prawidłowej temperatury?? Bo mam wrażenie że u mnie dzieje się to zdecydowanie zaaaaa długo, dziękuję z góry za odpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5km do 90 stopni przy obecnej temp. zewnętrznej w okolicach zera? :? /imho nierealne biorąc pod uwagę, że auto zaczyna grzać oddając dodatkowo ciepło przez nagrzewnice/

Przy okazji, jaka jest fabryczna temp. otwarcia termostatu?

Opublikowano
Dzisiaj jeszcze sprawdzę dokładnie, ale jest tak jak pisałem, termostat mam nowy, ciężko powiedzieć kiedy się termostat otwiera bo on ma grzalke sterowana przez DME, poza tym n52/53 ma 4 tryby pracy.
Diagnoza n53/n43 info pw
Opublikowano

Ja kojarzę 4, jest na bimmerprofs.com.

Dziś wsiadam włączam btool i jadę, dojazd do miasta 5km, po 3km temperatura 78st.- światła. Dalej 2km jazdy 70km/h i jest 89st. Światła, jazda ok 0.5km 93st.

Diagnoza n53/n43 info pw
Opublikowano
Dzięki za wyniki "eksperymentu" wydaje mi się że u mnie jest wszystko w normie, może delikatnie wolniej ten proces postępuje ale ogólnie wydaje mi się że większych odchylen nie ma. N53 nie jest takie straszne pod warunkiem że się wymienilo wszystkie wtryskiwacze hehe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kojarzę 4, jest na bimmerprofs.com.

Dziś wsiadam włączam btool i jadę, dojazd do miasta 5km, po 3km temperatura 78st.- światła. Dalej 2km jazdy 70km/h i jest 89st. Światła, jazda ok 0.5km 93st.

Muszę jadąc jutro do pracy nagrać u siebie i przeanalizować. :? Wydaje mi się, że u mnie nagrzewanie trwa to dłużej ale jak osiągnie te 9x stopni to obojętnie czy jadę autostradą czy 'po mieście' temperaturę trzyma.