Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Przed świętami padły mi wtryski w 530d 193ps

Postanowiłem trochę pomodzic i wjezdzaja dodatki od e60 a w kwietniu turbo hybrydowe i większy interkuler

Natomiast mam problem auto jest w automacie jest to skrzynia gm do 410 nm, jest opcja na swap skrzyni od e46 6b ale chciał bym zostać przy automacie czy znacie może jakaś fajna skrzynię pasująca do 3.0 D

Docelowo będę uderzał w 450-500 ps

Opublikowano

450-500 ? z czego chcesz to wykrzesać ? Wiele było na Forum użytkowników z takim potencjałem co wytrwalsi zrobiło 300-350 ale oczywiście już nie na CP1 i to też już była sztuka dla sztuki bo koszty ogromne . Te silniki nie mają potencjału takiego.W e39 z każdym modem praktycznie jest jakiś problem. 10 000 zł trzeba lekko liczyć na zrobienie tych 300+ lepiej chyba odłożyć i kupić nowsze bmw z M57TU2D30TOP.

Regeneracja wtrysków wszystkich 2500+ zł wydech z nierdzewki komplet z DP- 2000-3000 zł regeneracja turbo ewentualnie pomodzenie gt2260 na innym wirniku 2000-2500 zł . IC 1000zł Strojnie porządne 1000+ .

Gwarantuje że zaraz rozleci się kolektor dolotowy bo ma słabe spawy które puszczają , do tego dochodzi jakiś MAP-Sensor od 2.0d zaraz zabraknie paliwa bo pompa progowa nie wyrobi albo w baku. Przy takiej mocy trzeba by skrócić interwał wymiany oleju do 5-8 tysięcy . :) Ale trzymam kciuki że się uda .

Opublikowano
Do auta wyjechaly już wtryski od e60 badz same końcówki będę wiedział jak odbiorę auto w styczniu ,pompa od e60 do tego cały układ zregenerowany paliwowy nowe przewody, egr out kolektor zastąpiony ,nowy dolot z filtrem stożkowym itp
Opublikowano
Tylko właśnie jest problem skrzyni bo ona nie wytrzyma takiej mocy A chciał bym wiedzieć jakiej szukać jak w kwietniu wjedzie turbo hybrydowe i ic