Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj po przejechaniu 150km autostrada zjechałem na bramki, po ruszeniu spod bramki nagle wyskoczył błąd "Engine fault, reduced power". Dojechałem w takim trybie do domu(10km), po odpoczynku auta i ponownym odpaleniu błąd znikł i auto jeździ normalnie. Było na przeglądzie 1,5k km temu i wszystko było ok. Wymieniany był czujnik ciśnienia w dpf. Ostatni tydzień to były 2 trasy po 500km + 3,4 małe odcinki po mieście. Jakieś pomysły co to może być?
Opublikowano

184km oznacza n47n, czyli od końcówki 2009 wzwyż :)

https://allegro.pl/listing?string=bmw%20d%2Bk%20can&bmatch=baseline-cl-dict43-uni-1-1-1127&order=qd

Kabel w granicach 90-120zł w zupełności wystarczy, jednak do niego potrzebujesz laptopa i oprogramowania diagnostycznego. Jak nie masz laptopa to można zaopatrzyć się np. w caristę (na allegro 140zł, na amazonie znajdziesz za około 25$ z przesyłką).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo taki kabel jak kolega podał plus przejsciowka do podłączenia do telefonu i apka BTOOL. wtedy masz i kabel do kompa i do BTOOLa, jakby się coś stało w tasie:)
Opublikowano
Kolego miałem to samo . Zdejmij plastikową pokrywkę egr-u i posmaruj tawotem ramię które steruje otwarciem egr.