Skocz do zawartości

Aktualizacja oprogramowania - problem ze spotify- 530ix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Często korzystam ze Spotify. Tak jak w normalnym odtwarzaczu, na head-upie przełączam utwory z użyciem kierownicy mając np włączoną na ekranie nawigację.

Niestety u mnie nie działa Spotify na Head-upie - jest napisane bodajże "proszę czekać..."

Chciałem w związku z tym aktualizować oprogramowanie. Wchodzę na stronę bmw i pobieram aktualizację teoretycznie do mojego samochodu:

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/bmw-connected-drive/bmw-software-update.html

Dostaję taki link: https://www.bmw.pl/content/dam/bmw/common/topics/offers-and-services/bmw-connected-features/bmw-software-update/addons/kisu/updates/bin/UPD09042.bin

Niestety kiedy podłączam pen z aktualizacją pod usb, samochód daje komunikat o nieprawidłowym pliku do aktualizacji.

Czy ktoś robił aktualizację ? Czy coś robię źle ? Mój samochód jest z 2018 roku.

Opublikowano

Nie wiem czy na Head Up będzie tak samo, ale przynajmniej u mnie na zegarach też pojawia się napis "proszę czekać" kiedy chcę zmienić utwór. Czekanie nie pomoże, ale jak wejdziesz w Spotify na ekranie głównym to utwory powinny się już pojawić znowu na zegarach/head up-ie.

Jeśli chodzi o aktualizację - to też ściągnąłem plik, ale w aucie pojawiła się informacja, że coś tam nie tak z plikiem, także chyba to nie działa, może ze względu na brak nowszego softu. Kiedyś robiłem to w F10 i zaktualizowało się.

Opublikowano

Pomyliłem się, na Head-up jest napis "Trwa pobieranie...", niestety nawet jak na ekranie głównym jest Spotify, na Head-upie cały czas ten napis i nie można za pomocą kierownicy zmieniać utworów.

Co do aktualizacja napisałem do wsparcia na stronie - zobaczymy co odpiszą.

Opublikowano

Czy komuś udało się aktualizować auto ?

U mnie oprogramowanie jest nowsze niż to na stronie...

Opublikowano
Pomyliłem się, na Head-up jest napis "Trwa pobieranie...", niestety nawet jak na ekranie głównym jest Spotify, na Head-upie cały czas ten napis i nie można za pomocą kierownicy zmieniać utworów.

Co do aktualizacja napisałem do wsparcia na stronie - zobaczymy co odpiszą.

tak już jest - tak niestety działa spotify w bmw. Jedyna rada to apple car play

Opublikowano

u mnie (najnowszy soft) jest tak ze raz da się spotify przełączać z kierownicy a raz jest wlasnie trwa pobieranie

carplaya przestałem uzywac bo denerowal mnie brak dotepu z kierownicy do ostatnich połączen oraz WYRAZNIE gorsza jakość dzwieku na harmanie sluchajac przez carplay vs BT

Opublikowano
Mhmm, mi się wydaje, że jest dokładnie odwrotnie. Dźwięk po BT w porównaniu do Carplay brzmi dla mnie znacznie bardziej "płasko".
Opublikowano
Mhmm, mi się wydaje, że jest dokładnie odwrotnie. Dźwięk po BT w porównaniu do Carplay brzmi dla mnie znacznie bardziej "płasko".

oczywiście, że tak, bow CarPlay idzie po wifi

Opublikowano
u mnie (najnowszy soft) jest tak ze raz da się spotify przełączać z kierownicy a raz jest wlasnie trwa pobieranie

Wydaje mi się, że tak jak wyżej pisałem - jak wejdziesz w Spotify na ekranie głównym i tak zostawisz to będziesz mógł przełączać utwory z kierownicy. Jeśli nie wejdziesz w Spotify to po prostu ciągle wyświetla się "trwa pobieranie" kiedy chcesz przełączać utwory przyciskami na kierownicy. Oczywiście w obu przypadkach można zmienić utwory przyciskami na głównej konsoli.