Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. może ktoś opisać instrukcje krok po kroku jak zakodować radyjko ncs'em w e90 ?

miałem ta busines a chce zmienic na profesional. i cisza w radiu

Opublikowano
Różnica to mało powiedziane. Kupuj prof po 2010r produkcja Czechy a doznasz szoku
Opublikowano
Jak masz navi to nic nie zdziałasz tutaj więcej. Jedynie auta bez navi ze zwykłym radiem maja możliwość sensownej zmiany. Radio prof zwykle a radio prof po 2010 Czech to dwa różne światy, nieba a ziemia
Opublikowano

Ja mam bez Navi. A bussines to nie wiem czy byle kaseciak z biedry lepiej nie grał.

Po zmianie na PRO niskotonowe pod siedzeniami zaczeły wydawać przyjemny bass. A nie tylko pukanie.... no i jakość dzwieku o niebo lepsza.

I co dużo mówic PRO robi ALPINE . A Bussines No Name.

Wiec warto wydać 150zł za używke PRO i mieć radość z słuchania muzyki. :D

Opublikowano
Pro nie tylko robi Alpine a akurat to Alpine jest najgorszym wariantem pro. Są dużo lepsze Pro od Pro Alpine, pisałem 2 posty wyżej.
Opublikowano

Może i są jakieś lepsze... Nie zaprzeczam. Mi wystarcza różnica między bussines a pro.

ALE czy jest sens wydawać 600-700zl za czeskie uzywane radio by grało na standardowych głośnikach?

To już lepiej do zwykłego pro alpine za 150zl. za tą kasę dołożyć zestaw glosnikow logik 7.

A jak dalej mało to zainwestować w radio 2din na androidzie dedykowane do bmw.

Opublikowano
600-700 są z USB i BT. Zwykle kupisz za 250-300 bez kiwnięcia palcem
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Odgrzeję temat, jest tu ktoś kto pomoże mi zakodować radio professional żeby to miało ręce i nogi? Fabrycznie siedzi u mnie business przed lift a kupiłem z 2010r. Zakodowanie AUX pdc myślę nie będzie problemu, chodzi najbardziej o zmianę vo, vinu i nie wiem czego jeszcze
Opublikowano
Zmiana vin w sumie nic nie daje ale masz i atrakcje jak zmienić przez winkfp na forum

Wiem, chciałem zmienić poprostu dla siebie :D

Nie wiem które moduły przekodowac dokładnie,

Czy po dodaniu $663 mam usunąć business $662 itp :)

Może ktoś znajdzie chwilę czasu :)

Opublikowano
Usuń business z VO, dodaj Pro i przekoduj najlepiej całe auto. Vin faktycznie jak dla siebie to będziesz spokojniejszy
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie zmieniłem radio po lifcie na prof i wszystko działa bez kodowania ale niestety nie mam dźwięku navi bo moja została doposażona w produkt marki garmin :)

Rozumiem że trzeba zakodować najlepiej od nowa żeby działało to navi ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Podepnę się pod temat :D

Auto E87 z 2006r, fabrycznie radio Professional, ale niestety problem z wyświetlaczem. Chcę wymienić na również Pro, ale pochodzące z E90 z 2007r, oczywiście z jeszcze sprawnym wyświetlaczem. Czy mógłby ktoś wytłumaczyć co i jak zakodować oraz jak zmienić VIN?

Edit: Poradziłem sobie :)