Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tego co widzę na wale są dwa takie łączniki. Przeglądając różne oferty natknąłem się na ich dwa rodzaje: gumowe i aluminiowe... Czym się różnią? Są zamienne?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aluminiowe były od strony skrzyni a gumowe od strony dyfra. Była akcja na te Alu bo ponoć padały skrzynie. Ja u siebie wymieniałem teraz oba na gumowe. Gumowe maja ten sam nr części. Aluminiowych nie można już kupić w Aso Bmw wiec coś jest na rzeczy skoro je wycofali.
Krzysztof
Opublikowano
Wydaje się być to logiczne. Pewnie za sztywne. Za dużo skrzynia odbierała... A wiecie czy obecnie są jakieś akcje? Wysłałem formularz już, któryś raz i zero odzewu. Dzwoniłem... Mieli się odezwać i cisza
Opublikowano

Też chciałbym, żeby ktoś napisał jakie są objawy.

czy czasem mój problem to nie łącznik:

2014 n47 520d xdrive, przebieg 115 tyś.

Jadę pod górę ok 70 - 90 km/h,

Chce przyspieszyć. Wcisnę mocno to fajnie zredukuje,

Ale jak lekko, że o 1 bieg redukuje to pojawia sie burczenie... ale żadna wibracja nie wchodzi do kabiny... tylko dzwięk diesla taki burczący....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie ten od strony dyfra był w kilku miejscach popękany. Żadnych objawów oprócz wizualnych nie było. Będę po nowym roku podnosil moc w swoim aucie i dlatego wymieniłem, żeby się nie rozsypał a ze ten od strony skrzyni był alu to kazałem wymienić oba.

Dziwne zmiany biegów to nie łącznik tylko coś ze skrzynie. Jak będzie totalny szrot to podczas przyspieszania będzie trzęsło budą, podobnie pod obciążeniem.

Krzysztof
Opublikowano

No właśnie redukcja denerwuje bo silnik chodzi jak na "3 gary".

Tak, jak to sie mowi - ze szkoda dwumasy....

A moze tak ma byc pod gore przy lekkiej redukcji....

Wibracji ani nic na kierownicy, fotelu nie czuć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamiast wróżyć z fusów czy macie do wymiany czy nie, nie lepiej podjechać gdzieś na kanał lub podnośnik i samemu sprawdzić w jakim są stanie ?
Krzysztof