Skocz do zawartości

Mam krzywe tarcze :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Z przykrością dzisiaj stwierdziłem że mam krzywe tarcze w swoim autku :(

Widoczne jest to gołym okiem po zdjęciu koła. W momencie gdy kręcę tarczą widać jak odchodzą od klocka na jakies 3-4mm i wracają do momentu gdy trą o klocek i tak caly czas. Wszystkie tarcze :mad2:

Czy wiecie gdzie w Szczecinie można je wyprostować?

Są to 4 szt tarcz wentylowanych nie wiem jakiej firmy, bo gdy kupowalem auto facet akurat wymienił na nowe.

PS: Tarcze mają przejechane ok 11.000 km co mogło spowodować ich pokrzywienie. Nie jeździłem po kałurzach etc. na rozgrzanych tarczach itd.

Please HELP

PS 2: Co sądzicie o POWER DISC'ach? Jak z ich żywotnością?

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
Jezeli nie masz problemu przu hamowaniu, tzn. nie trzepie kierownica, pedal hamulca nie chodzi gora-dol to sie tym nie przejmuj.
Opublikowano

Wątpie rzeby nie było wibracjhi jezeli są one krzywe aż tak bardzo.

Jezeli nie jezdziłes po kałurzach na rozgrzanychg chamulcach to powód jest jeden kijowe tarcze i sie przegrzały i zdeformowały.

Tarcz sie nie prostuje tylko przetacza ale to jest w tym przypadku bez sensu musisz kupic nowe tarcze.

Nie jest to majątek wiec sie nie martw. Jezeli nie ma strasznego bicia zmien najpierw przód a w niedługim czasie tył. Oczywiscie razem z klockami

Opublikowano
  • Członkowie klubu

jeśli tarcze mają przyzwoitą grubość - najlepszy efekt daje przetoczenie ich na aucie - bez zdejmowania

Ja za taką operację w W-wie zapłaciłem 100 zl ale w Szczecinie może być taniej

Mario

Opublikowano
Cztery dni temu kupiłem oryginalne tarcze w ASO po 150 zł/szt po rabacie a bez rabatu kosztowały nieco powyżej 200. Poprzednie oryginalne miały grubo powyżej 100tys i nigdy nie biły a zmieniłem je z powodu wymiany klocków a miały jeszcze ok. 20mm grubości (nowe mają 22mm). Zastanawiam się po co więc kombinowac z zamiennikami.