Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Z przykrością dzisiaj stwierdziłem że mam krzywe tarcze w swoim autku :(

Widoczne jest to gołym okiem po zdjęciu koła. W momencie gdy kręcę tarczą widać jak odchodzą od klocka na jakies 3-4mm i wracają do momentu gdy trą o klocek i tak caly czas. Wszystkie tarcze :mad2:

Czy wiecie gdzie w Szczecinie można je wyprostować?

Są to 4 szt tarcz wentylowanych nie wiem jakiej firmy, bo gdy kupowalem auto facet akurat wymienił na nowe.

PS: Tarcze mają przejechane ok 11.000 km co mogło spowodować ich pokrzywienie. Nie jeździłem po kałurzach etc. na rozgrzanych tarczach itd.

Please HELP

PS 2: Co sądzicie o POWER DISC'ach? Jak z ich żywotnością?

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

Wątpie rzeby nie było wibracjhi jezeli są one krzywe aż tak bardzo.

Jezeli nie jezdziłes po kałurzach na rozgrzanychg chamulcach to powód jest jeden kijowe tarcze i sie przegrzały i zdeformowały.

Tarcz sie nie prostuje tylko przetacza ale to jest w tym przypadku bez sensu musisz kupic nowe tarcze.

Nie jest to majątek wiec sie nie martw. Jezeli nie ma strasznego bicia zmien najpierw przód a w niedługim czasie tył. Oczywiscie razem z klockami

• Członkowie klubu
Opublikowano

jeśli tarcze mają przyzwoitą grubość - najlepszy efekt daje przetoczenie ich na aucie - bez zdejmowania

Ja za taką operację w W-wie zapłaciłem 100 zl ale w Szczecinie może być taniej

Mario

Opublikowano
Cztery dni temu kupiłem oryginalne tarcze w ASO po 150 zł/szt po rabacie a bez rabatu kosztowały nieco powyżej 200. Poprzednie oryginalne miały grubo powyżej 100tys i nigdy nie biły a zmieniłem je z powodu wymiany klocków a miały jeszcze ok. 20mm grubości (nowe mają 22mm). Zastanawiam się po co więc kombinowac z zamiennikami.