Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! Jako, że jest to mój pierwszy post tutaj chciałem się przywitać!

Mam problem jak w temacie, lewy ring świeci mi znacząco słabiej od prawego :| gdy zakupiłem samochód miał ori żarówki w ringach jednak przy lewej stronie ten odłyśnik był zniszczony i myślałem, że to jest przyczyną gorszego światła w lewym ringu. Kupiłem LED markery jednak to nic nie pomogło a z miesiąca na miesiąc ring świecił coraz gorzej. Teraz jego światło jest znikome a wczoraj wywaliło mi błąd PARKING LIGHT FRONT LEFT FAILURE. Moje pytanie brzmi: czy da się wymienić same ringi w lampie? Jeśli tak to czy jest z tym sporo problemów? I ogólnie czy przyczyną jest wadliwy/pęknięty/zniszczony ring czy może być inny powód? Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie da się wymienić ringów. Może masz nadpalone światłowody. Ja tam miałem jak kupiłem auto. Musiałem spiłować końcówki światłowodów i zaczęły świecić cacy.

Sprawdź też czy prąd dochodzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie no tragedii nie ma, rozbierz i zobacz jak wyglądają końcówki światłowodów. U mnie to już prawie w ogóle nie świecił.
Opublikowano
Nie no tragedii nie ma, rozbierz i zobacz jak wyglądają końcówki światłowodów. U mnie to już prawie w ogóle nie świecił.

Mógłbyś podesłać jakieś foto? Nie jestem za bardzo obeznany w tym temacie :D (1-sza Betka w życiu) :D :8)

Opublikowano
Nie da się wymienić ringów. Może masz nadpalone światłowody. Ja tam miałem jak kupiłem auto. Musiałem spiłować końcówki światłowodów i zaczęły świecić cacy.

Sprawdź też czy prąd dochodzi.

Kolego lampę da się rozebrać od strony przewodów czy trzeba ją rozklejać żeby dostać się do ringów?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BMW-E90-DIY-09.jpg

Te końcówki światłowodów były u mnie spalone na czarno, musiałem je spiłować i zaczęło świecić elegancko.