Skocz do zawartości

Słabo świecący lewy ring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! Jako, że jest to mój pierwszy post tutaj chciałem się przywitać!

Mam problem jak w temacie, lewy ring świeci mi znacząco słabiej od prawego :| gdy zakupiłem samochód miał ori żarówki w ringach jednak przy lewej stronie ten odłyśnik był zniszczony i myślałem, że to jest przyczyną gorszego światła w lewym ringu. Kupiłem LED markery jednak to nic nie pomogło a z miesiąca na miesiąc ring świecił coraz gorzej. Teraz jego światło jest znikome a wczoraj wywaliło mi błąd PARKING LIGHT FRONT LEFT FAILURE. Moje pytanie brzmi: czy da się wymienić same ringi w lampie? Jeśli tak to czy jest z tym sporo problemów? I ogólnie czy przyczyną jest wadliwy/pęknięty/zniszczony ring czy może być inny powód? Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie da się wymienić ringów. Może masz nadpalone światłowody. Ja tam miałem jak kupiłem auto. Musiałem spiłować końcówki światłowodów i zaczęły świecić cacy.

Sprawdź też czy prąd dochodzi.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie no tragedii nie ma, rozbierz i zobacz jak wyglądają końcówki światłowodów. U mnie to już prawie w ogóle nie świecił.
Opublikowano
Nie no tragedii nie ma, rozbierz i zobacz jak wyglądają końcówki światłowodów. U mnie to już prawie w ogóle nie świecił.

Mógłbyś podesłać jakieś foto? Nie jestem za bardzo obeznany w tym temacie :D (1-sza Betka w życiu) :D :8)

Opublikowano
  • Autor
Nie da się wymienić ringów. Może masz nadpalone światłowody. Ja tam miałem jak kupiłem auto. Musiałem spiłować końcówki światłowodów i zaczęły świecić cacy.

Sprawdź też czy prąd dochodzi.

Kolego lampę da się rozebrać od strony przewodów czy trzeba ją rozklejać żeby dostać się do ringów?

Opublikowano
Czy ktoś wie jak to zrobić? :| Jakiś filmik/zdjęcia na yt bądź jakimś forum?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

BMW-E90-DIY-09.jpg

Te końcówki światłowodów były u mnie spalone na czarno, musiałem je spiłować i zaczęło świecić elegancko.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie za pomoc! Podpowiedziałbyś jeszcze czym je spiłowałeś?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dremel :D