Skocz do zawartości

Przewód wody wylot z termostatu - jaki oring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku witam wszystkich serdecznie jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość jeżeli coś nie do końca przedstawię, opiszę :wink:

Do rzeczy potrzebuje informacji o rozmiarach oringu który znajduje się w wylocie rury idącej do termostatu (jest to ten gruby dolny wąż idący z termostatu do chłodnicy) o ile dobrze wstawiłem linka to bedzie nr 8 ze schematu

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AX51-EUR-11-2003-E46-BMW-318i&diagId=17_0214

Wymieniałem termostat i tak niezgrabnie odczepiłem tą rurę z termostatu że wyleciał mi ze środka z tej rury taki plastikowy kołnierz w kształcie stożka a za nim uszczelka która po chwili gdzieś mi się zawieruszyła, nie wiem jak to zrobiłem ale jej nie mam dosłownie masakra no i teraz nie mam nic na wzór. Autko to BMW E46 318i z 2003r.

Z góry dzięki za wszystko

Opublikowano

Temat uszczelki załatwiony (kupiłem na szrocie cały wąż) ale urodził się kolejny problem jak to podłączyć.

Ta uszczelka jest zbyt duża i przy próbie włożenia jej do węża zawija się :roll: próbowałem na wszystkie strony i nic mi nie wychodzi.

Oprócz tej uszczelki jest taki oring plastikowy którym to właśnie przyciskam tą uszczelkę do środka węża no i za każdym razem ta uszczelka tak się zawija że prawie w pada do tego węża do środka - pomocy.

Ktoś na pewno to składał więc prośba dajcie znać jak to poprawnie złożyć przez ten jeden wąż auto mam już uziemione ponad tydzień. Pomocy :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silikon w sprayu, o-ring musi wejść na miejsce.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ok dzisiaj wieczorem powalczę tylko dlaczego ta uszczelka jest taka duża totalnie tam nie pasuje bynajmniej tak mi się wydaje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pasuje, pasuje, dlatego bmw nie przewiduje wymiany o-ringu a tylko cały przewód.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
okazało się że te stare uszczelki tak się pod wpywem ciepła rozciągnęły. Kupiłem nowy wąż i tam uszczelka była idealnie dopasowana teraz wszystko trzyma