Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Podpinam się, dzisiaj zapalił mi się błąd 930A93 ochrona pieszych tylko nie wiem który, "światłowód w piance"?? czy ten drugi w zderzaku z przodu pod "nerkami" pomocy :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujnik ochrony pieszych z pośrodku: Zwarcie do minusa

Teraz zostaje kwestia jakie posiadasz czujniki...?

Czujnik ochrony pieszych z 3 czujnikami ochrony pieszych (czujniki przyspieszenia)

W zderzaku zainstalowano kilka czujników ochrony pieszych. Prawy czujnik ochrony pieszych jest uzupełniony środkowym czujnikiem ochrony pieszych i lewym czujnikiem ochrony pieszych. Wszystkie czujniki są częściami wspólnymi.

Czujnik ochrony pieszych to czujnik przyspieszenia. Wartości przyspieszenia zebrane przez mikro-mechaniczny czujnik przyspieszenia są przekształcane na sygnały cyfrowe i wysyłane cyklicznie do modułu bezpieczeństwa zderzeniowego (ACSM).

Ochrona pieszych z 2 czujnikami ochrony pieszych (światłowód i czujnik przyspieszenia)

W zderzaku zamontowano jedno włókno światłowodowe i jeden czujnik przyspieszenia. Czujnik przyspieszenia jest zamontowany pośrodku zderzaka.

Opublikowano
Czujnik ochrony pieszych z pośrodku: Zwarcie do minusa

Teraz zostaje kwestia jakie posiadasz czujniki...?

Czujnik ochrony pieszych z 3 czujnikami ochrony pieszych (czujniki przyspieszenia)

W zderzaku zainstalowano kilka czujników ochrony pieszych. Prawy czujnik ochrony pieszych jest uzupełniony środkowym czujnikiem ochrony pieszych i lewym czujnikiem ochrony pieszych. Wszystkie czujniki są częściami wspólnymi.

Czujnik ochrony pieszych to czujnik przyspieszenia. Wartości przyspieszenia zebrane przez mikro-mechaniczny czujnik przyspieszenia są przekształcane na sygnały cyfrowe i wysyłane cyklicznie do modułu bezpieczeństwa zderzeniowego (ACSM).

Ochrona pieszych z 2 czujnikami ochrony pieszych (światłowód i czujnik przyspieszenia)

W zderzaku zamontowano jedno włókno światłowodowe i jeden czujnik przyspieszenia. Czujnik przyspieszenia jest zamontowany pośrodku zderzaka.

Więc mam wersję numer "dwa". Posiadam światłowód oraz jeden czujnik w zderzaku. i czego tyczy się ten błąd?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według opisu błędu , jak widać powyżej , dotyczy środkowego czujnika. Jest zwarcie plusa do masy. Gdzie jest to zwarcie , nie wiem, nikt nie wie. Trzeba rozebrać i sprawdzić instalację elektryczną, kość i wtyczkę czujnika oraz należy sprawdzić sam czujnik. Jak sprawdzić sam czujnik ? nie wiem.
Opublikowano
Według opisu błędu , jak widać powyżej , dotyczy środkowego czujnika. Jest zwarcie plusa do masy. Gdzie jest to zwarcie , nie wiem, nikt nie wie. Trzeba rozebrać i sprawdzić instalację elektryczną, kość i wtyczkę czujnika oraz należy sprawdzić sam czujnik. Jak sprawdzić sam czujnik ? nie wiem.

Witaj i właśnie o to mi chodziło tylko który to czujnik. Dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Już nie wiem jak ci to jaśniej wytłumaczyć???

Masz trzy czujniki , dwa ( lewy i prawy ) na wysokości przednich lamp , połączonych

ze sobą światłowodem i trzeci na środku zderzaka.

Według opisu błędu chodzi o ten trzeci , środkowy...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już nie wiem jak ci to jaśniej wytłumaczyć???

Masz trzy czujniki , dwa ( lewy i prawy ) na wysokości przednich lamp , połączonych

ze sobą światłowodem i trzeci na środku zderzaka.

Według opisu błędu chodzi o ten trzeci , środkowy...

Są dwa czuniki:

na środku i światłowód.

Światlowód z jednej strony ma elektronike, a z drugiej strony jest pętla (żeby światłowód mial ciągłość).

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

hej

uderzyłem w sarne. auto całe, lampy zderzak nic

kody błędów

930B19

930B1A

jakie czujniki muszę wymienić. nr kody na portalach pełno, a się nie orientuje w tym.

bede wdzieczny za pomoc