Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w F25 można sprawdzić historie serwisową w komputerze? Kiedyś gdzieś widziałem taka opcję ale nie pamiętam czy to nie w czymś innym jak f25.

Druga sprawa auto było niby w serwisie ASO na przeglądzie (podobno wg sprzedawcy handlarza) ale wg kompa kilka czynności powinno być zrobione 04/2019 i świeci na czerwono w kompie. Podobno w historii w ASO jest ten przegląd , ale ASO nie chce udzielić mi żadnych info bo nie jestem właścicielem auta.

Niby pod maską jest naklejka z wymiany oleju więc może gdzieś u Kazia było robione i nie potrafił skasować na kompie. Jak sądzicie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W komputerze auta masz daty i przebieg, kiedy był wykonywany przegląd w ASO.

Masz też daty następnego przeglądu, wymiany klocków, termin badania technicznego, badania spalin. Pokazuje przybliżoną datę i za ile km coś do wymiany.

W ASO to samo zczytają z kluczyka.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Człowiek pyta o komputer PC przecież.

Mi wydaje się że był taki dostęp po zalogowaniu do BMW ale obecnie nie mogę tego zlokalizować

Opublikowano
W komputerze auta masz daty i przebieg, kiedy był wykonywany przegląd w ASO.

Masz też daty następnego przeglądu, wymiany klocków, termin badania technicznego, badania spalin. Pokazuje przybliżoną datę i za ile km coś do wymiany.

W ASO to samo zczytają z kluczyka.

Mógł byś mi po kolei napisać co naciskać żeby wejść w to menu. Jestem na etapie zakupu F25 i jeszcze się gubię w tym menu był bym wdzięczny

Opublikowano

Mi wydaje się że był taki dostęp po zalogowaniu do BMW ale obecnie nie mogę tego zlokalizować

Chodziło mi sprawdzenie w komputerze auta.

Opublikowano

Witam, tutaj sprawdzisz historię przeglądów z ASO, nie ma wszystkiego jak akcje serwisowe ale główne przeglądy masz jeśli były w ASO. Dwa auta VIN dziennie, jeśli dziś nie będzie działać to w tygodniu działa ok.

https://bmw-rem.ru/bmw-info/

Co do przeglądów w kompię auta to poszukaj na forum są zdjęcia co i jak sprawdzić, teraz też nie przypomnę sobie ale tam jest w histori przeglądów masz daty i przebieg i klikasz w dany serwis i masz co było sprawdzane wymieniane - też nie pokazuje wszystkiego. Jak chcesz wszystko poza ASO sprawdzić to musisz zapłacić ale będziesz mieć całą historię pdf.

http://sprawdz.auto.pl/sprawdzenie-przebiegu-bmw-po-numerze-vin/

:D

Ja płaciłem coś 80 zł i dużo osób korzystało z tego linku, sam go na forum znalazłem i poczytałem opinie jest OK. Max czas do uzyskania raportu to 48h. Przelew robisz na konto i wysyłasz potwierdzenie przelewu, dostaniesz wszystko w informacji zwrotnej na @. Sprawnie szybko. Jak nie ma historii auta zwracają kasę.

Tu masz z kompa...

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=308398

Aha i książka elektroniczna jest od polifta czyli LCI 2014

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No przecież pyta o komputer w samochodzie, jak sam kolega wcześniej potwierdził :wink:

Matador RS:

tak po kolei w menu idrive każdego BMW, nie tylko X3, krok po kroku do historii serwisowej:

-przy pokrętle idrive na włączonym zapłonie naciskasz klawisz menu

pojawiają ci się napisy: (od góry) multimedia, radio, telefon, kontakty, connecteddive, info o pojeździe, ustawienia

-pokrętłem idrive najeżdżasz na info o pojeździe i pokrętło naciskasz

pojawiją się napisy: (od góry): wyszukiwanie grafiki, instrukcja obsługi, komputer pokładowy,, komputer pokł. podroży, status pojazdu, wskaźniki sportowe (jeżeli są w danym aucie), status xdrive

-pokrętłem idrive najeżdżasz na status pojazdu i pokrętło naciskasz

pojawiają się (od góry) już tylko ikonki: ciśnienia opon, reset ciśnienia opon, pomiar oleju, wskazanie oleju , piktogram samochodu, trójkąt z wykrzyknikiem w środku

-pokrętłem idrive najeżdżasz na piktogram samochodu I pokrętło naciskasz i JUŻ MASZ WSZYSTKO PODANE, bo jesteś w zakładce wymóg serwisowania :D (tak ta zakładka nazywa się w X3 LCI z polskiego salonu, bo spotkałem się z nazwą "potrzeba serwisowania" przy tłumaczeniach na język polski menu komputera sprowadzanych aut)

pojawiają się (od góry) :

historia przeglądów - czyli daty i przebieg km kiedy był serwis auta;

termin badania emisji spalin;

okładziny hamulc przód - kiedy do wymiany i ile zostało km;

płyn hamulcowy - kiedy do wymiany;

olej silnikowy - kiedy do wymiany i ile zostało km;

kontrola pojazdu, czyli przegląd - kiedy i ile km zostało;

okładziny hamulc. tylne - kiedy do wymiany i ile zostało km.

Jeżeli pokrętłem idrive zaznaczysz trójkąt z wykrzyknikiem,(który jest poniżej znaczka z samochodem) pojawi ci się komunikat, czy wszystko ok, czy jest jakiś wymóg serwisowania auta.

To tak po chłopsku, prosto ujęte, jeżeli kolejności dobrze zapamiętałem :P

Benzyna zamiast krwi...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Jeśli nie ma na wyświetlaczu auta przeglądów ASO,to można to zakodować np. przez BimmerCode .Ja tak zrobiłem u siebie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk