Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj podczas jazdy moja 750 Li silnik zaczal nierowno pracowac i stracil moc. Po powrocie do domu podlaczylem auto pod komputer. Pokazalo mi bledy wypadania zaplonow na cylindrze 1 i 5. Poniewaz mialem komplet starych cewek podmienilem na tych 2 cylindrach. Problem na cylindrze 1 ustal, ale nadal pokazuje cylinder 5. Dzis z kolei pokazuje wypadanie zaplonow na cylindrach 5 i 8. Co moze byc przyczyna ? Czy warto wymienic swiece ? Czy przyczyna moze byc gdzie indziej ?

Co do swiec, mam kupiony komplet swiec do bmw 645, czy beda sie nadawaly do 750 ?

Opublikowano
zacznij najpierw od swiec i cewek poprostu pozamieniaj miejscami bedziesz mogl pozniej wykluczyc cewki i swiece i szukac dalej zobacz czy swiec nie sa uwalone od oliwy :wink:jesli masz swiece od b44 oczywiscie mozesz ich uzyc :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Ok, tak zrobie. Swiece kupilem do 645 ale narazie nie ma potrzeby wymieniac,wiec wrzuce je do 750, mam nadzieje, ze to wystarczy. Ogolnie pomimo zakupu auta od 1 wlasciciela z pelna historia serwisowa, nie jestem zbyt zadowolony, co chwile cos wyskakuje. Dla porownania w serii 6 od 2 lat zmieniam tylko elementy eksploatacyjne typu klocki czy filtry
Opublikowano
Tam problem byl troche inny, bo po nagrzaniu auto chodzilo normalnie. Ape mniejsza z tym, opisze co sie wydarzylo dzis. Z rana chcialem sie zabrac za wymiane swiecy na szybko tylko na 5 cylindrze ( cewke podmienialem, jak jiz pisalem wczesniej), ale tak mnie cos podkusilo i zamienilem miejscami cewke z cylindra 5 z 6. Efekt, auto chodzi idealnie, zrobilem od rana 140 km, wrocilem do domu i 0 bledow. Z jednej strony sie ciesze, ze problem minal, a z drugiejod rana mysle, jak to mozliwe.