Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie grzecznościowe od koleżanki.

Pacjent: F30 HARMAN/KARDON oryginalny fabryczny w tym aucie.

Ustawiliśmy koleżance odpowiednie parametry dźwięku i było dla mnie dobrze, max co można wyssać z tego.

Koleżanka pyta się po roku czy można jeszcze bardziej podkręcić jakość dźwięku? Czy jest sens instalować inne głośniki

w takim aucie z harmanem? Drugie pytanie: Są głośniki pod fotelami i na zewnątrz pierdzi próg. Jak przytrzyma go ręką to

nie szumi. Pozdro!

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
Szczerze to moim zdaniem BMW wkłada do swoich aut najgorsze gówno jakie może być. Miałem u siebie tez Harman Kardona, ale jak pojechałem posłuchać jak gra zestaw z firmy audio system to byłem w szoku jak ludzie mogli wydawać tyle kasy żeby z podstawowego audio wsadzić harman kardona... Zamontowali mi zestaw Audio system X200BMW Evo plus wzmacniacz do tego i głośniki do tylnych drzwi. Całość wyszła mniej niz jakbyś chciał do podstawy wsadzić Harmana a gra moim zdaniem o wiele lepiej.
Opublikowano
Mam HK w swojej i potwierdze, szału nie ma..... ale i dramatu też. :8) :8) jeśli ktoś jest audiofilem to będzie czuł niedosyt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wypowiem sie jako ze lubie sluchac muzyki w aucie i zwracam uwage na jakosc audio.

Mialem takie audio w autach:

1. Harman Kardon w F20, E90 i teraz mam w F30

2. Harman Kardon w F10 (najwyzsze audio, to z DSP)

3. aftermarketowe Gladen One + wzmacniacz Mosconi AS200.2 kiedys w innej E90

Osobiscie najbardziej lubilem i docenialem aftermarketowe audio.

Kosztowalo 2000 (wzmacniacz) + 2000 (zestaw glosnikow) + 1000 (kable, konwerter hi-low i montaz) czyli 5000 PLN.

Zestaw byl mocny i gral czysto, czuc bylo prawdziwa moc, mozna bylo podkrecic i obudzic pol osiedla w nocy, nie przesadzam.

Swietnie wspominam i goraco polecam.

Pamietaj tylko ze jak najpierw wsadzilem budzetowy wzmak za 700PLN to efektu nie bylo zadnego, te glosniki Gladena sa potezne i wymagaja rownie poteznego wzmacniacza.

Jezeli kolezanka ma HK to odpada okablowanie i konwerter, pozostaje wymiana glosnikow i wzmacniacza.

Jezeli kiedys bedzie sprzedawala auto odzyska tez wiekszosc pieniedzy.

HK z DSP w F10 gra porzadnie ale efektu "wow" jak przy Gladenie nie ma, gra sporo wyrazniej niz normalne HK, ma odrobine wiecej mocy i czystosci przy wyzszej glosnosci, mozna sluchac juz glosno ale to nie jest zadne hifi wg mnie.

"Zwykle HK" w serii 3 czy 1 - ma to niby 400W (prawdziwych pewnie z 15-20), przy polowie glosnosci slychac juz spore przeklamania,jak dla mnie to audio powinno byc montowane w standardzie i z pewnoscia nie powinno kosztowac 4-5tys PLN a max 2k. Aftermarketowy Gladen je zjada na sniadanie. Da sie na tym posluchac na pol gwizdka piosenek w radiu i tyle. Jest bas spod siedzen i troche "ratuje" - jednak jego jakosc jest na poziomie glosnikow komputerowych 2.1 za 500-700 PLN.

Podpisuje sie obiema rekami tak jak ktos pisal wczesniej ze audio w BMW to wstyd dla firmy, jak mialem w E90 podstawowe audio to nie wlaczalem radia bo muzyka byla jak pod woda, nadawalo sie do Tok FM, wstyd i jeszcze raz wstyd dla BMW.

.

Opublikowano
A co sądzicie o zestawie B&O? Warto szukać z takim auta F10 / 2016? Gra to naprawdę dobrze? Mało jest aut z takim zestawem :(