Skocz do zawartości

Problem z elektryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam podczas jazdy pojawiło mi sie wiele kontrolek po chwili auto zgasło na tą chwile nie kręci nie pojawiają sie żadne kontrolki auto otwieram ręcznie kluczem. W bagażniku tam gdzie jest akumulator zebrała sie woda czy ktoś miał taki przypadek i wie co mogło sie zepsuć z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano
Podłączyłeś drugi akumulator i nadal nie kręci?
Opublikowano
  • Autor
Stary był rozładowany naladowalem pojeździlem chwilę i znowu padł mechanik sprawdzał i nie mam ładowania więc prawdopodobnie alternator chociaż był wymieniany 3 lata temu
Opublikowano
  • Autor
Padło sprzęgło przy alternatorze juz zrobione
Opublikowano
W jaki sposób padło sprzęgło? Nie kręciło wirnikiem alternatora? Nie zapaliła się kontrolka o braku ładowania?
Opublikowano
  • Autor

Właśnie nie zapaliła sie kontrolka. Nie kręcilo już sie to kolo pasowe i nie dawało ładowania chodzi mi o tą część

https://m.czesciauto24.pl/ina/2386729?gshp=1&gclid=Cj0KCQiAiNnuBRD3ARIsAM8KmluohmqkR9bTAqxHgMXwIMBr6OgJgRJacTeVdqjZOhT20X4W2mxI_9saAqcTEALw_wcB

Tylko mnie skasowali 250zl i dali gwarancję na 60 tys może oryginał bmw.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na zagranicznym forum chłop miał też problemy z ładowaniem akumulatora.

Koło pasowe alternatora kręciło się ale za wolno. Na pierwszy rzut oka wyglądało wszystko ok. Ciężko było to zauważyć.

Po prostu rozwarstwiło się .

Opublikowano
  • Autor
Witam po wymienie sprzegiełka przy alternatorze przy odpalaniu auto na zimnych silniku pojawia sie zgrzyt jak a także jak ruszam i przyspieszam w zakresie do 1600 obrotów na skreconych kołach słychać jeszcze bardziej czy ktoś wie co to może być???