Skocz do zawartości

Bmw e90 przebieg sie zmniejszyl :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ktoś miał moze problem z „samoczynna” zmiana przebiegu na desce rozdzielczej? Miałem juz taka sytuacje rok temu (Wróciło do normy, ale nie wiem jak i kiedy) pokazuje o Ok 40% mniejszy niż rzeczywisty (który byl widoczny 3 dni temu). Wydaje mi sie ze na komputerze pokładowym da sie to przestawić, ale nie wiem jak.

bmw e90, 06' 2.0d

od 3 lat w posiadaniu kupiony z przebiegiem 270 jakoś, sytuacja nie pierwszy raz sie zdarzyla, bo rok temu na wiosne podobnie, mianowicie pokazywało zaniżony przebieg ok 140~.Po czym wrócilo do normy (nie wiem jak nie wiem kiedy) i pokazywało normalnie ok 290. tym razem rzeczywisty powinien byc jakos 305~ a pokazuje 165 jakoś.

Ogółem wszystko spoko, bylem na przegladzie gosc mi chcial wpisac 165 ALE chciałbym miec wszystko zgodne z historia i zaczyna sie problem

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Przeskakuje z km na mile.
Opublikowano
  • Autor
chcialbym zeby to bylo takie proste, mimo to dzieki za zainteresowanie
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wyswietlany przebieg zapisany jest w module Cas oraz Kombi. Raz zapisany, nie moze sie zmieniac samoistnie.
Opublikowano
  • Autor

Pojeździłem po zakładach w mieście i poza miastem - nikt nic nie wiedział, w jednym zakładzie stwierdzili ze było coś "zmieniane" "grzebane" z przebiegiem - nie było.

Jade na przegląd jutro/pojutrze i zostawiam to w cholerę.

Jakby ktokolwiek kiedyś miał podobny problem napiszcie, może przyda sie dla innych kilka info

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

:mrgreen:

Zerknij w szczegółową identyfikację modułów w INPA, tam jest informacja jakie przebiegi są zapisane w poszczególnych modułach, sprawdź gdzie jest różnica, przekoduj ten moduł.

3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To nie istotne jakie sa przebiegi w innych modulach. E90/e87/e84 tylko cas i kombi maja wplyw na wyswietlany przebieg.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Istotne, dowie się gdzie jest problem.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Aha, no tak. Masz racje.