Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie...

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w doborze (Białego światła czyli pewnie >5000 k) żarówek h7 do F30 z początku 2015r.

Nie wiem na ile ma to znaczenie, że jest z U.S.

Miałem zwykłe żółte halogeny, a chciałbym żeby ktoś polecił najlepiej z doświadczenia jakieś białe żarówki żeby nie wyskakiwał błąd i żeby nie rozpraszały bardzo światła.

Dzięki wielkie

Opublikowano
nie ma takich legalnych żarówek 5k.... od siebie polecam philips racing vision lub zwykły GE 4200k dość tanie, a super świecił na biało w nocy, w dzień kazda będzie pod zółty podchodzić
Opublikowano

Piotr, zdaję sobie sprawę z tego, że legalnych nie będzie jednak 5000 mniej będzie podpadać niż np. 8000 :)

Jeśli nie będzie innego wyjścia to wezmę takie, jednak może ktoś jeszcze podsunie pomysł. Dziękuję

Opublikowano
żarówek wiecej jak 4200k nie dostaniesz, póżniej to juz jedynie żarniki ale to xenon, chyba ze nielegalne ledy philipsa za 600 zł, podobno maja ładna linie odciecia i nie oślepiaja innych kierowców
Opublikowano

a to nie przypadkiem 80W? uważaj bo spalisz auto :D

Żarówka samochodowa H7 GE SPORTLIGHT ULTRA +30% 4200K

ja te polecam, tanie, dobra firma, pod marka Tungsram

Opublikowano
Znalazłem jeszcze dość drogie żarówki o jasności 6000 k i poborze 35W jednak w opisie zaznaczono, że są przeznaczone do jazdy off road. Co może być tutaj przeszkodą do stosowania takich żarówek na drogach?
Opublikowano

Wielu z nas z forum zakładało te żarówki w e60 i było zadowolonych z efektów. Jest tam temat poświęcony białym ringom. Nie oślepiało kierowców i była dobra widoczność w nocy. Przykładowe filmiki

W USA bardzo dużo ludzi jeździ na nich. Z ich forum i pozytywnych opinii dowiedzieliśmy się o nich.

Teraz w F30 mam ledy więc już nie interesuje się tym tematem. :)