Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę przerejestrować samochód na holenderskie tablicę, a co za tym idzie muszę opłacić BPM do wyliczenia należności potrzebuję dokładnej ceny samochodu( za jaką był kupiony nowy z salonu). Auto ze Szwajcarii. Nr vin : WBAPH31030A860974

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam sprowadzasz ze Szwajcarii. Bo oprocz bpm dojdzie ci jeszcze btw 21% bo auto nie z unii. Nie wiem jak sprawdzic jaka byla cena nowego. Moze wystarczy zadzwonić do byle jakiego dilera podac vin i powiedza ile kosztowal jak zjechal z tasmy.

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak dopiero sie sprowadziles do nl a auto juz masz od roku to mozesz je przepisac jako mienie przesiedlencze. Wtedy nie musisz bulic bpm.

Co z z tym co pisałem wyzej? Nie wiem czy sa jakies strony gdzie mozna sprawdzic cene salonowa. W nl mozna wpisujac numer rejestracyjny zobaczyc ile kosztowalo jako nowe. Moze w szwajcarii takze tak jest. A jak nie to dzwon do jakiegokolwiek dilera bmw podasz vin i ci powiedza ile kosztowal jako nowy.

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale w dokumentach trzeba wpisac takze inne rzeczy.

🙃🙃