Skocz do zawartości

Zakup BMW E46 1998r 2.0 150km - Parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników Bawarek. Nie dawno przesiadłem się z e39 do e46 i mam parę pytań:

1. Po odpaleniu samochodu nie zawsze ale czasami zapala się na 10-15 sek żółta kontrolka oleju co to może być uszkodzony czujnik poziomu oleju czy może nie skasowana inspekcja dodam że olej sprawdziłem jest ok.

2. Duży luz lewarka na luzie (N) co może być winowajcą i co trzeba wymienić żeby lewarek nie miał takich luzów i zrobił się sztywniejszy?

Za wszelkie sugestie i pomoc z góry bardzo dziękuje :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano

1- jeśli po odpaleniu zapala się żółta kontrolka i gaśnie po parunastu sekundach (a stan oleju jest ok) to walnięty jest zapewne czujnik stanu oleju. Możesz go wymienić przy najbliższej wymianie oleju na ori, ew. z zamienników hella. Cała reszta szczególnie tańszych zamienników mało warta. Możesz też sobie z tym jeździć.

2.-co znaczy duży luz lewarka?

Opublikowano
1- jeśli po odpaleniu zapala się żółta kontrolka i gaśnie po parunastu sekundach (a stan oleju jest ok) to walnięty jest zapewne czujnik stanu oleju. Możesz go wymienić przy najbliższej wymianie oleju na ori, ew. z zamienników hella. Cała reszta szczególnie tańszych zamienników mało warta. Możesz też sobie z tym jeździć.

2.-co znaczy duży luz lewarka?

no lewarek jest luźni na boki w położeniu luzu dużo bardziej niż w innym aucie co mam w domu po po prostu i wydaje mi sie że tak nie powinno być :) w ogóle dzięki za szybko odp :) :cool2: :cool2: