Skocz do zawartości

KOMUNIKAT "TYRECONTROL INACTIVE"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wyswietla mi sie komunikat TYRECONTROL INACTIVE i za cholere nie wiem co to jest :mad2: może ktoś z was wie o co chodzi????

Opublikowano
Masz czujniki cisnienia w kołach. i właśnie coś związane z tym nawaliło.
Opublikowano

byc moe jest wylaczone lub ktos rozlaczyl np. bawiac sie kompem.

nie wiem czy musisz jechac na KOMPUTER ale dla sw. spokoju mozesz to zrobic i bedziesz wiedzial dokladnie ktory czunik lub co spowodowalo te dolegliwosc

Opublikowano
  • Autor

przed chwilą byłem w aucie i komunikat zniknął?? :duh: tzn. coś mu dolega ale jeszcze nie zwalił się na tip top faktycznie musze podjechać na kompa i zobaczyć co mojej buni dolega

Wielkie dzięki

Opublikowano
wystarczy ze zmieniles fele na jakies inne bez czujnika i juz to sie zapala, oczywscie tez nie odrazu, nieraz po przejechaniu kilku km a nieraz po kilkudziesieciu
Opublikowano
a tak a propos tych czujnikow. oryginalne opony (kola z czujnikami) byly 235/60r16. teraz mam inne kola, szersze na felgach 18". akurat sa bez czujnikow, wiec komunikat "tyrecontrol inactive" wyswietla sie. ale przypuscmy, ze mialbym w nich wentyle z czujnikami - czy system ustawilby sobie nowa wartosc progowa z uwagi na to, ze opony niskoprofilowe pompuje sie do wyzszego cisnienia? na jakiej zasadzie ten pomiar jest dokonywany? oryginalne opony pompowalem chyba do 2,3 atm. teraz na przod wale 2,5 a na tyl 2,8.
http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png