Skocz do zawartości

Bmw e90 problem po ustawianiu geometrii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moje bmw 318d zjadło tylne opony od środka, wymieniłem je na nowe i pojechałem na geometrię. Po ustawieniu geometrii mam lekko kierownicę w lewo, a samochód ściąga na prawo. Przed ustawieniem geometrii kierownica była ustawiona na wprost. Po przejechaniu kilku kilometrów wyświetliła się kontrolka od dsc i hamulców. Mechanik twierdzi, że to wina niewyważonych opon. Opony zmieniałem tydzień temu w sobotę. We wtorek byłem na prostowaniu alufelg. I było wszystko okej, aż do ustawiania geometrii w sobotę. Mechanik twierdzi, że z przodu nic nie zmieniał tylko z tyłu. Co może być tego przyczyną? Mechanik ma rację?
Opublikowano
Jadź do porządnego fachowa od ustawiania geometrii, w E90 jest ciężko, ale się miałem to samo u siebie, dopiero, teraz auto jedzie jak po sznurku bez względu na prędkość , trzeba ustawić tył i przód, kontrolki ci się palą od czujnika kąta skrętu, po ustawieniu geometrii trzeba go skalibrować
Opublikowano
Nie ma bata aby ustawić tył i nie dotykać przodu ! Zawsze sie przód ustawia do tylu. Czyli jak dotykał tyl to przód sie rozjechał! Sam przód to jeszcze OK
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy temat jeszcze aktualny, w każdym bądź razie u mnie była identyczna sytuacja podobne błędy jak u ciebie ( "DSC failur" oraz "Flat Tyre Monitor", pojechałem na podpięcie komputera i problem tkwił w czujniku kąta skrętu, fachura od nowa go zaadaptował i jak na razie od miesiąca błąd się nie pojawia. W najbliższym czacie na pewno będę musiał podjechać na ustawienie zbieżności bo również mam kierownicę lekko skręconą w prawą i będę musiał ponownie podjechać na adaptacje tego czujnika.

Koszt usługi 50 zł czas pracy 15 minut.