Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pacjent e87. przednia prawa szyba przy domykaniu odsuwa sie o 3 cm sama. obie szyby nie maja tej komfortowej funkcji zamykania i otwierania. tylne szyby dzialaja ok.

sa w internetach instrukcje jak zrobic reset szyb, ale zadna z nich nie dziala prawidlowo. udalo sie zresetowac szyby. obie otwieraja sie poprawnie i zamykaja poprawnie, ale komfortowe otwieranie dziala, ale zamykanie juz nie dziala.

czy ktos ma sprawdzona i pewna instrukcje, jak zrobic pelen reset i adaptacje szyb ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chyba tak... nie ma sie co bujac przyciskami. nigdy wczesniej nie robilam ISTA. bardzo skomplikowana procedura? dla kazdej szyby jest osobno?
  • 2 lata później...
Opublikowano
pacjent e87. przednia prawa szyba przy domykaniu odsuwa sie o 3 cm sama.

Udało się rozwiązać problem? Mam tak samo w F30 i programowanie przyciskami i ISTA pomaga na chwilę...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Miałem identyczny problem w e91. Opadajaca pare cm szyba. Jechała do góry dotykała górnej krawędzi po czym zjeżdżała parę cm w dół.

Po miesiecznej męczarni z szybą pasażera, nawet wymianą silnika od szyby, nasmarowaniu prowadnic, nawet szukając magicznego czujnika na odcięcie palców ;) przeczytaniu stosu informacji nawet fora w usa nic nie dało.

A wiec co trzeba zrobić ?

Zakodowałem całe auto od nowa i to tyle. Teraz wszystko działa. Nie kodowałem modułu tylko całe auto jeszcze raz. Po kodowaniu ustawieniu godz itp. zostawiłem auto zamknięte na 15 min. Później adaptacja szyb przyciskami kierowcy i to wszystko.

Jeśli macie jakieś retrofity porobione to wiadomo będzie trzeba to dokodować sobie, chyba że użyjecie backapów.

U mnie jak narazie 3 tydzien działa.

Ja to zrobiłem NCS expert.

Pozdrawiam