Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

aktualnie mam:

F31 z 2018r.

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS to jest chyba tzw mała nawigacja.

W tym radiu/navi nie da sie odpalić sie apple car :?

Co muszę kupić ? fajnie jakbyś ktoś jakieś symbole bo na rynku strasznie tego dużo - to moje pierwsze BMW wiec nadal zdobywam wiedzę :oops:

Edit:

juz wiem

Musze kupic NBT EVO HU + ekran 8,8

Szukam czegos z ID6 - dam znac jak mi poszlo :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jestem juz po :)

Musialem dokupic kabelek pomiedzy nbt a ekranem - 170 zl

Dokupilem tez antene wifi - ASO 152 zl

co działa:

Dotykowy ekran :norty:

Apple car dziala - po wifi :)

Org navi

Mikrofon, glosniki itp - zmienielm kodawanie z STEREO na HK i jest ciut lepiej - glosniki tez bede wymienial :cool2:

co nie działa:

iDrive - brak dotyku - mimo ze jest opcjach widoczny/włączony

Connected drive - mimo ze vin zostal dodany do NBT

dzielony ekran - ale nie wiem czy to nie wina konfiguracji

Oczywiście nadal wgłębiam się w temat :)

c11346c9fab88aa3med.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

zachodzę w głowę jak to możliwe, że w konfiguracji mojego auta - F34 - auto obecnie jeszcze się produkuje, możliwe jest zamówienie Apple CarPlay w konfiguracji z '606 System nawigacyjny Business' - nie musiałem wybierać NAVI PRO w konfiguratorze. No i jak będzie to działało bez ekranu dotykowego :?:

[edit] i tak to chyba wygląda, że podczas konfiguracji jest to możliwe - być może dokładane są wymagane komponenty techniczne jak np. antena WiFi, natomiast, aby dokupić usługę z ConnectedDrive, potrzebna jest Navi Pro. Dla Navi Business pozostaje oficjalny retrofit. Poniżej oficjalna informacja:

https://faq.bmw.de/t5/Vehicle/Which-option-codes-does-my-vehicle-need-in-order-to-use-Apple/ta-p/18053