Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem od niedawna posiadaczką BMW e36. Zepsuł mi się centralny i zmuszona zostałam do wymontowania wadliwego siłownika (mastera). Niestety przez to nie mam też centralnego zamku w klapce do baku paliwa. Mam więc pytanko czy korek wlewu paliwa na kluczyk ze starszego modelu, np. e30 pasowałby do e36? I czy opłaca się na przykład kupić używany siłownik? Bo koleś w sklepie powiedział mi, że nowy to 350 zł a to jak na razie dla mnie dużo.

Dziśki za odpowiedzi i pozrd.

Opublikowano

... nie wiem czy siłownik klapki jest taki sam jak do E34 bo jest taki :

http://www.allegro.pl/item126746334_bmw_e34_silownik_zamka_centralnego_wlewu_paliwa.html

a jak ma być na kluczyk , to trzeba by zmierzyć swój korek i zadać pytanie sprzedającemu :

http://www.allegro.pl/item125288313_korek_wlewu_paliwa_z_kluczykiem_bmw_e30.html

jakie tam są wymiary , ale myślę że gardziel powinna być taka sama - potem zostaje tylko serwis , wątpię żeby można było dopasować jakiś zamiennik , no chyba że gdzieś na złomowisku stoi inna beema - może będzie taniej ....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Z centralnym w klapce zamykającej wlew nic nie jest- nie mam tylko siłownika master więc nie mogę po prostu w żaden sposób z centalnego skorzystać-nie potrzebuję więc kupować centralnego do wlewu.

Co do korka wielkość taka sama tylko czy da się go na ten kluczyk zamknąć-czy są jakieś dodatkowe ząbki albo coś.

thx i pozdr

Opublikowano
uzywany silownik nie jest drogi. Poszukaj w swojej okolicy szrotu . Przy silowniku niema znaczenia czy to bedzie strona prawa czy lewa i tak bedzie pasowal. Ostatnio kupowalem taki zamek razem z silownikiem za 100zl jeszcze dali gwarancje :mrgreen:
Opublikowano
ja bym kupil urzywany silownik ale sprawny!! To sie raczej czesto nie psuje...

A z e30 to nie wiem czy pasuje. problem bylby taki ze musialabys tez miec osobny kluczyk do wlewu.

korek do wlewu paliwa z E30 pasuje od modeli: E12, E21, E23, E24, E28

do E36 pasuje tylko od Z3 :|

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
ja bym kupil urzywany silownik ale sprawny!! To sie raczej czesto nie psuje...

ja stawiałbym raczej na używany, ale może się nie znam, jednynie złośliwy jestem... :twisted:

18.11.2006

Forza evil!