Skocz do zawartości

Korek wlewu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem od niedawna posiadaczką BMW e36. Zepsuł mi się centralny i zmuszona zostałam do wymontowania wadliwego siłownika (mastera). Niestety przez to nie mam też centralnego zamku w klapce do baku paliwa. Mam więc pytanko czy korek wlewu paliwa na kluczyk ze starszego modelu, np. e30 pasowałby do e36? I czy opłaca się na przykład kupić używany siłownik? Bo koleś w sklepie powiedział mi, że nowy to 350 zł a to jak na razie dla mnie dużo.

Dziśki za odpowiedzi i pozrd.

Opublikowano

ja bym kupil urzywany silownik ale sprawny!! To sie raczej czesto nie psuje...

A z e30 to nie wiem czy pasuje. problem bylby taki ze musialabys tez miec osobny kluczyk do wlewu.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
  • Autor

No osobny kluczyk do korka to chyba nie byłby dla mnie jakiś problem.

thx, pozdr

Opublikowano

... nie wiem czy siłownik klapki jest taki sam jak do E34 bo jest taki :

http://www.allegro.pl/item126746334_bmw_e34_silownik_zamka_centralnego_wlewu_paliwa.html

a jak ma być na kluczyk , to trzeba by zmierzyć swój korek i zadać pytanie sprzedającemu :

http://www.allegro.pl/item125288313_korek_wlewu_paliwa_z_kluczykiem_bmw_e30.html

jakie tam są wymiary , ale myślę że gardziel powinna być taka sama - potem zostaje tylko serwis , wątpię żeby można było dopasować jakiś zamiennik , no chyba że gdzieś na złomowisku stoi inna beema - może będzie taniej ....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
  • Autor

Z centralnym w klapce zamykającej wlew nic nie jest- nie mam tylko siłownika master więc nie mogę po prostu w żaden sposób z centalnego skorzystać-nie potrzebuję więc kupować centralnego do wlewu.

Co do korka wielkość taka sama tylko czy da się go na ten kluczyk zamknąć-czy są jakieś dodatkowe ząbki albo coś.

thx i pozdr

Opublikowano
uzywany silownik nie jest drogi. Poszukaj w swojej okolicy szrotu . Przy silowniku niema znaczenia czy to bedzie strona prawa czy lewa i tak bedzie pasowal. Ostatnio kupowalem taki zamek razem z silownikiem za 100zl jeszcze dali gwarancje :mrgreen:
Opublikowano

A z e30 to nie wiem czy pasuje. problem bylby taki ze musialabys tez miec osobny kluczyk do wlewu.

korek do wlewu paliwa z E30 pasuje od modeli: E12, E21, E23, E24, E28

do E36 pasuje tylko od Z3 :|

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

ja stawiałbym raczej na używany, ale może się nie znam, jednynie złośliwy jestem... :twisted:

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano
  • Autor
dzięki za odpowiedzi, więc jednak będzie siłownik bo gdzie ja znajdę korek od Z3 :|