Skocz do zawartości

e60 kolizja z sarną wywaliło obie poduszki szacowanie strat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Panowie miałem dziś niemiłe spotkanie z sarną w swojej e60..

Oszacowałem szkody:

Przedni zderzak

przednia maska

Szyba przednia i kawałek dachu lekko wgnieciony

Lampa prawa wgięta i ułamane dwa uchwyty

Obie podsuszki wywaliło i ułamał się uchwyt na kubki od strony pasażera

wywala błąd również napinaczy pasów

Auto nie odpalało po uderzeniu ale później odpaliło i tak wróciłem do domu.. a miałem niedaleko

Teraz potrzebuję waszej pomocy

Chodzi o pirotechnikę i wymianę deski z poduszkami / napinaczami

Można kupić całą deskę z poduszkami kierowcy pasażera i napinaczami, Czy musi to być jakiś pod konkretny model ? Moje auto to rocznik 2003

Czy jak kupie deskę z poduszką pasażera i kierowcy plus napinacze to po przełożeniu p & p będzie ok

Co należy jeszcze wymienić w aucie w kwestii bezpieczeństwa ? czy klema plusowa i minuswa jest ok ? (nie ma błędów klemy) są błędy SZL (obie poduszki ) plus SBSR napinaczy (ale jakieś 4 błędy) jeszcze ich nie spisałem bo na szybko to patrzyłem

Opublikowano
deska to samo nawet w poliftach (mocowania, roznica jest tylko w przycisku start), wymiana p&p. do zderzaka dolicz pewnie tez belke przednią, sa aluminiowe i przy sarnach też się potrafią pogiąć. czesci mozna wytargać taniej, jedynie kwestia blacharki, malowania i wymiany szyb, reszta ogarniesz samemu
Opublikowano

Wlasnie po demontazu zderzaka doszla belka ( troche wgiety absorber mocowany do podluznicy) po zdemontowaniu jej okazuje sie ze belka ma przynitowane okulary wiec szukam juz kompletnej na przod bo szkoda czasu

Martwia mnie poduszki czy wersja eu lub uk rozni sie czyms ? Czy szukac tylko wersji eu ?

Deske juz zamowilem z polifta w dobrym stanie z uchwytami na kubki ( przycisk bedzie po prostu atrapa)