Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Oddałem starą pompę do regeneracji i teraz muszę ją na nowo zamontować. Jak zrobić,żeby nie pracowała chwilę na sucho? Jest jakaś procedura odpowietrzania w inpie? Bardzo proszę o pomoc bo nie chce jej zalatwić.

Może ciągnąć paliwo poprzez pompke próżniową? Przez ten przewód,ktory idzie do listwy wtryskowej?

Opublikowano

Co w niej chcesz odpowietrzyć ? Pompa w baku przetoczy przez nią paliwo i to wszystko.

Pompa złożona po regeneracji jest testowana więc i resztka paliwa w niej jest. Wkładaj i odpalaj.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Chodzi o to,że będę też czyścił bak i przewody paliwowe + nowy filtr paliwa. Filtr w progu nie da się napełnić paliwem więc jakieś powietrze poleci przez pompę. Typ z firmy,ktora regenerowala pompę powiedział,że nie można dopuścić do pracy pompy na sucho bo się przytrze i ,że najlepiej użyć pompki podcisnieniowej,żeby odciągnąć powietrze z pompy. Wydało mi się to na tyle sensowne,że zamówiłem zastaw pompy próżniowej :mad2:. W żadnym aucie nigdy tego nie robilem i nie ważne czy wymieniłem pompę czy wtryski czy filtr(ew. Jesli jest możliwość to napelniam zawsze filtr paliwem)

W tych przewodach paliwowych odpietych od pompy też jest już powietrze bo po odpieciu troche ropy wyleciało.

Piszesz,że pompka w baku przeleje paliwo przez pompę cr po przekreceniu zapłonu,ale czy ona nie podaje tylko paliwa do pompy cr a pompa cr jest zamknięta do momentu rozruchu?

Sam juz nie wiem czy jest sens sie w to odsysanie bawić bo pompa się nie uszkodzi nawet jak popracuje te 0,5sek na sucho.

Opublikowano
Napisałem Ci ze ista daje taka możliwość. Robiłem to po wymianie filtra paliwa, auto odpaliło normalnie bez kręcenia. Także jak masz inpe zainstalowana to ista to rzecz obowiązkowa
Opublikowano
Napisałem Ci ze ista daje taka możliwość. Robiłem to po wymianie filtra paliwa, auto odpaliło normalnie bez kręcenia. Także jak masz inpe zainstalowana to ista to rzecz obowiązkowa

Ok,muszę ogarnąć iste