Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może banalne a nie daje mi spokoju:

Przekręcam kluczyk w stacyjce w pierwsze położenie i święcą się wszystkie kontrolki z wyjątkiem tej oznaczającej zużycie okładzin hamulcowych. Przekręcam dalej, odpalam silnik i w trakcie odpalania ta kontrolka na chwilę się zaświeci po czym jak wszystkie inne gaśnie.

Czy to normalne? Czy po przekręceniu kluczyka nie powinna się palić jak wszystkie inne i po odpaleniu silnika zgasnąć (zakładam, że okładzin hamulców są ok)?

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

U mnie problem podobny ale kontrolka świeci się po przekręceniu kluczyka i juz nie gaśnie. Zauważyłem też, że po zaliczeniu jakiejś uroczej dziury w naszych drogach kontrolka ta gaśnie i zapala się na przemian. Tarcze i klocki wymieniane były 4000 tys. km temu. Gdzieś na tym forum wyczytałem, że musi to być wina czujnika (który też był wymieniany). Generalnie hamulce działają bardzo dobrze i już się przestałem tym przejmować. Myślę, że jeśli poza tym u Ciebie wszystko z hamulcami działa to też nie powinieneś się tym przejmować. Sprzawdż czujniki.

Pozdro.

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

Opublikowano
czunnik pracuje na zasadzie przetarcia o tarcze hamulcowa( i zerwaniu obwodu elektrycznego przez co swieci kontrolka-jak zwatujecie sam kabel to kontrolka winna zgasnoac -jesli wymieniliscie klocki i czujniki to dziwne objawy macie przyznaje.
Opublikowano
Jezeli okladziny i czujniki sa OK to moze byc problem z masowaniem tego czujnika. Masa jest polaczona z nadwoziem w okolicach nadkola ale nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu.