Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy miał ktoś może taki problem a mianowicie siedząc w samochodzie gdzie wszystko jest wyłączone słychać bardzo cichy szum w głośnikach.

Po zamknięciu samochodu pilotem siedząc w środku samochodu nawet po 15min. nadal słychać nieustający szum.

Proszę o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja również mam ten cichy szum.

Nie sprawdzałem ile czasu on trwa ale zauważyłem , że po zgaszeniu auta tego dźwięku nie ma.

Opublikowano
Pole elektromagnetyczne w pobliżu niekranowanego kabla, ścieżki. Macie. Albo przebicie na przewodach głośników (sprawdźcie czy szum wydobywa się z jednego czy z więcej glosnikow) albo coś nie tak na wzmacniaczu. Zobaczcie czy dywaniki pod fotelami przednimi w okolicach głośników niskotonowych suche.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak samo miałem też w E39. Tylko , że tam było to słychać nieco głośniej.

Pierwsze auto, jak i drugie jest/było garażowane ,więc nie ma mowy o wodzie pod dywanikami.

Moim zdaniem, ten BARDZO cichy szum jest czymś normalny Tym charakteryzują się wzmacniacze tranzystorowe no i klasa podzespołów elektronicznych użytych do jego budowy.

W domu to samo, przyłóż ucho do głośnika to usłyszysz delikatny szum.

W samochodzie jest bardzo cicho ,nie ma innych urządzeń które zagłuszały by swoją pracą ( dźwiękiem ) dźwięk wydobywający się z kolumn. No i to ,że w samochodzie siedzisz bardzo blisko źródeł dźwięku , których jest bardzo dużo z każdej strony.