Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstyd to pisać ale sytuacja wyglada następójąco...

Zamiast zrzucać na koleżanki i żony... po cięzkim dniu i nie myślącym mózgu auto zostało zalane umyłkowo benzyną...

Po 2 minutach jazdy strasznie dziwnie zaczął chodzić, zapaliła się kontrolka DDE... zamiast sie zatrzymać dojechałem do domu (jakies 10km), w drodze powrotnej kompletnie nie mialo mocy przy wcisnieciu gazu (jeszcze nie ogarnalem ze mam benzyne w baku).

po jakis 30 minutach zorientowałem się ze zostało zalane benzyną...

W oryginale mialem kontrolke (jakies 1/8 baku w diesel) i zalałem 30L Shell V-Power...

jutro w planie laweta - do warsztatu spuszczenie benzyny zalanie ropą...

nigdy nie mialem takiej sytuacji i nie dowierzam, że to sie stało - pewnie dlatego ze zawsze mialem benzyne...

Czy sprawdzić auto metodą prób / błedów? - tzn spuścić wszystko nalać rope i zobaczyc jak sie sprawuje? czy odrazu wymienić filtr paliwowy? czytałem coś o pompie paliwowej też... i co z tym DDE? świece do wymiany? ahhhhh

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze pewnie korekcje poprawią się po czyszczeniu benzynką :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Siema Panowie, znalazłem serwis w UK który zajmuje się tym profesjonalnie (gość powiedział mi ze w uk jest 400 przypadków dziennie)! Przyjeżdzają pod dom spuszczają benzynę, wlewają jakiś środek czyszczący i zalewają ropą. Pełno białego dymu podczas procesu ale o dziwo autko chodzi nawet lepiej niż wcześniej hahah mam na myśli silnik... aczkolwiek mechanik powiedział mi ze nic nie trzeba wymieniać, bo chodzi bez zarzutów (1/2 miesiące temu wymieniłem wszystkie filtry)... jedyny problem jaki mam to to ze dalej pali mi się ikonka DDE (kod z komputerka P3002) Testowałem auto moc ma tak jak wcześniej, mechanik miał podstawowy komputerek taki mikro i próbował usunąć ta ikonkę ale nie znikała z panelu. Jakieś wskazówki ? Odłączyć akumulator na 5 min i zobaczyć czy zniknie?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Proponuję jednak wymienić filtr paliwa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.