Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Miał ktoś może problem z przysłoną w bi xsenonach ? X5 E70 2007 rok przy załączeniu świateł drogowych lewy reflektor załącza a prawy już nie otwiera przesłony do świateł długich. W czym jest problem? Chodzi o elektromagnes? Elektryk jeden i drugi namawiają mnie do zakupu nowej lampy?Trochę to dziwnie brzmi i jaka kwota? Czy da się to naprawić. ? Ruszałem ręką w reflektorze ale nic nie pomogło. Myślałem by wyjąć lampę i zobaczyć co jest grane. Nie wiem czy trzeba ją rozklejać czy da się to jakoś wyciągnąć. ? :( Reflektory nie są skrętne . Ktoś coś pomoże ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli lampa nie byla idealnie szczelnia (np zle zamknieta po wymienie zarnikow) to elektromagnes potrafi sie zepsuc. niestety chyba jedyna opcja to wymiana z innej lampy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
byc moze jest, ale nie kupisz go jako zamienna czesc. mozesz tylko wydlubac go z innej lampy. tam sie wymienia nie sam elektromagnes ale cala przyslone razem z odblyskiem i soczewka.
Opublikowano
Poczytałem trochę i mam pytanie czy może to być wina silniczka ? Rozmawiałem z wachowcem co regeneruje lampy. Powiedział że może być uszkodzony silniczek albo jakiś kabelek. Za regeneracje lampy powiedział 400 zł. A jeśli mu przy demontażu pęknie szkło to drugie 400 za szkoło. Szok :shock: