Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzis rano przybiega do mnie znajomy i mówi że nie może odpalic swojej beti. Sprawdziłem że nie ma iskry na świecach poszedłem dalej i na cewce tez nie ma , podłączylem do tych dwóch przewodów przy cewce i z tego co wiem po kręceniu żarówka powinna mrygać ale tak nie jest , gdzie dalej szukać przyczyny .kumpel jest z miasta oddalonego o 100 km i nie ma jak wrócić

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano
tylko powiec mi skad wychodzi zasilanie cewki , a aparat zapłonowy to chyba kopułka nie a napiecia nie ma juz od cewki

Opublikowano
ale jak sprawdzic moze podmienie z mojej mam taki sam silnik m40

Opublikowano
I sprawdż ,czy jest zasilanie komputera,nie wiem jak w e30,ja w e36 na klemie dodatniej mam dokręcony drugi przewód,on cały czas zasila komputer,i pod łączeniem zrobiła się śnieź,silnik nie palił,iskry nie było,a też wymieniałem czujniki i wiele innych rzeczy.Wystarczyło przeczyścic i dokrecić i hula
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20