Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie czy wie ktoś gdzie dostane używaną pokrywę zaworów do bmw e90 320i N46 2005r. Niestety nie znlazłem na żadnym portalu tzn allegro ,olx itp a z salonu nową nie chce za miliony monet :) Jeśli ktoś gdzieś widział proszę o jakiś namiar ;) Dziekuje za pomoc .
Opublikowano
dokładnie , całkiem inna pokrywa jak ja potrzebuję :) a co do N42 to wolę mieć wszystko to samo co w N46 oryginalnie :)
Opublikowano
Mam N46B20B o ile dobrze pisze , to jest 110 Kw . Nie mozliwe zeby był silnik zmieniany :) Jeszcze musze zerknac na swoja dokładnie pokrywe ale to jest na 99% ta co na tym zdjeciu ;)
Opublikowano
https://www.fotosik.pl/zdjecie/45f9fdcc1ef9d393 takie ma numery ;) wątpie zeby była wymieniana , jest to normalna pokrywa nie wiem do konca o co CI chodzi :D

Wątpisz ale jednak Twoja pokrywa nie pochodzi od E90 tylko od E46 X3 albo Z4 :)

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/7568582-pokrywa-glowicy-kompletna

Tu masz nowe numery Twojej pokrywy

Edit: pokrywa ze zdjęcia wyżej (na czerwonym tle) jest niemal identyczna więc możliwe że będzie pasowała zamiennie z pozostałymi. Te od X3 i Z4 możliwe że też będą pasowały. Ja mam od N42 (możliwe że od E46) i pasuje. Co nie zmienia faktu że pokrywa nie siedzi u Ciebie fabryczna :)

Opublikowano
troche jestem w szoku i sie pogóbiłem , juz w koncu nie wiem jaka pokrywe mam szukac hehe :) to musiał szwab zrobić mnie w chuja :roll: ? Ale te silniki były tez w E46 a ten samochod jest z poczatku produkcji :roll: przeciez ta pokrywa 11 12 7 568 581 nie rozni sie chyba niczym od tej 11127526670 ???????
Opublikowano
na realOEM wyskakuje mi taki numer 11127568581 ... i z tego co widzę te pokrywy niczym się nie różnią :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: