Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów, podczas sprawdzania siły hamowania osi przedniej na przeglądzie wyszła różnica 45% na niekorzyść koła prawego, przy drugiej próbie różnica ta wyniosła tylko 2%, przy trzeciej próbie różnica wynosiła 30% ale na niekorzyść koła lewego :shock:

Czy miał ktoś może podobny przypadek, lub wie co może być przyczyną takiej rozbieżności?

Pozdrawiam :D

• Moderatorzy
Opublikowano
Pewnie prawy zacisk się zapiekł i przy mocnym depnięciu jak złapał to już trzyma. Sprawdź czy prawa felga się nie nagrzewa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź na innym skp, takie niepowtarzalne próby powodują, że powątpiewam w poprawność działania tego sprzętu. Jak będzie podobnie to oba zaciski do rozebrania, zwróć uwagę na stan prowadnic oraz tłoczków.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

W zeszłym roku montowałem hamulce z V8 i zaciski przeszły kompletna regenerację wiec nie wydaje mi się żeby tu leżał problem -.- podjade na inna skp i jeśli będzie to samo to wezmę się za rozbiórkę :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk