Skocz do zawartości

JAK otworzyc bagaznik - po raz kolejny?!?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie,

Dwa dni temu nabylem sobie 325 e-36, wszystko jest ok, poza tym, ze nie jestem w stanie otworzyc bagaznika. Samochod ma alarm (dokladany - Prestige) i fabryczny centralny. Silownik w rzeczonym bagazniku wydaje sie dzialac, wkladka jest w pozycji pionowej, kluczyka nie da sie w niej niestety przekrecic (byc moze ktos kiedys wymienil klape i zostawil w niej stary zamek) Probowalem otwierac centralny z pilota (wtedy otwiera wszystkie dzrwi) z kluczyka otwiera tylko kierowcy (wiec juz cos nie tak) bagaznik natomiast jak byl zamkniety tak jest...

Macie jakies doswiadczenia? Wiercenie czy noze jakies mniej inwazyjne metody.... Dodam tylko, ze jestem w Irlandii, niedlugo jade do Polski. Autem bez bagaznika?

Dzieki za potencjalne info.

Wojtek

Opublikowano
sprobuj innym kluczykiem, o ile mnie pamiec nie myli to w e34 jest kluczyk a i b, jesli a sie zarygluje bagaznik to kluczykiem b ani centralnym nie da sie tam dostac, taka blokada np jak pozyczasz auto kluczyk a ma wieksze prawa, zaznaczam ze to wyczytalem z instrukcji e34, ale moze ci to pomoc.
Opublikowano
ja posiadam e36 i tez nie moge otworzyc kluczykiem bagaznika tylko centralnym zamkiem otwieram !!! tez nie wiem o co chodzi z tymi zamkami
Opublikowano

kluczyk masz orginalny?????

czy ten mały serwisowy

jezeli ten mały to on nie posiada wyciecia na jego obu stronach chodzi mi o rowek który biegnie od czubka do plastiku[uchwytu] jezeli nie ma tego rowkla to trzeba podleciec do klucznika i machie ten rowek bez problemu..

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
  • Autor

Niestety, to chyba usterka samego zamka (wkladki, badz mechanizmu ciegien czy czegokolwiek, co za nia sie znajduje) Mam wszystkie cztery kluczyki od tego samochodu (3 x A, 1 x B) Zaden nie otwiera. Stad rozszezenie pytania - jak skonstruowany jest mechanizm pomiedzy wkladka a zapadka? Pozostal mi jeszcze otwor na Ski-sack

moze tamtedy cos sproboje. Dalsze rady mile widziane

Dzieki.

Opublikowano
jak mi dzialal centralny w bagazniku to tez nie moglem otworzyc kluczykiem. Nie wiem czemu. Pozniej poszedl mi silownik w bagazniku od centralnego i zaczal sie otwierac kluczykiem. Dziwne zjawisko!!

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Masz rękaw pod podłokietnikiem,czyli taką dziurę do bagażnika?Wcisnij się kakoś podważ zaślepkę klapy,taki plasti czarny na całej tylnej klapie.trzeba go wyrwać na hama,potem kupisz nowe zaślepki i juz masz dojście do zamka,potem pociągnij cięgno i otwarte.

Metoda druga ,gdy nie masz rękawa-wyciągnąć znaczek z tylnej maski i wyciąć pod nim kątóweczką dziurę i jakimś podkrzywionym śrbokrętem dtworzyć zamek,jeśli tą metodą oklej jak najwięcej dookoła taśmą malarską ,rzeby gorące iskry kątówki nie uszkodziły lakieru.Ja kiedys e 23 otwierałem tą drugą metodą udało się

Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano

miałem podobny problem wczoraj tyle ze w e32,nie wiem jak jest w "trojce" ale u mnie "leciutko" wcisnał sie guzik od otwierania i tez nie chciał otwierac pilotem,wystarczyło go wyciagnac i jest git.a to ze nie chce otwierac kluczykiem to inna bajka,kluczyka w bagazniku uzywa sie tak rzadko ze zamek "zastyga" nie wiem jak jest w innych miastach ale w wałbrzychu za naprawe zamka zapłaciłem 50zł

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Thx chlopaki, dalem juz rade. Dziura wywiercona pod rejestracja i zagiety drut. Przyczyna problemu bylo wypadniecie ciegna z silownika od centralnego.