Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie znalazłem nigdzie jak zakodować awaryjne światła hamowania w ncs expert ma ktoś może poradnik krok po kroku jaki profil wybrać w ncs i jakie frazy pozmieniać żeby owe światła działały? BMW E91 2006
Opublikowano

Spróbuj takich komend.

BFD_1_NSL_ERSCH_BILD

wert 3

BFD_1_BL_M_ERSCH_BILD

wert 3

BFD_1_RL_BL_ERSCH_BILD

wert_03

Ja robię przez profil Revtors. Używam też Dummy do edycji.

Opublikowano

https://naforum.zapodaj.net/def200fdf6e7.png.html

Spróbuj takich komend.

BFD_1_NSL_ERSCH_BILD

wert 3

BFD_1_BL_M_ERSCH_BILD

wert 3

BFD_1_RL_BL_ERSCH_BILD

wert_03

po zmianie wartosci w ncs wyskakuje taki błąd :( nsc skonfigurowany (wgrywalem sobie drl i cyfrowy licznik dziala)

A przez Dummy nie edytowałem , w pliku .trc zmienilem te wartosci po czym zmienilem na .man i wywala bład

wymieram moduł FRM

czy zly modul wybieram ?

Opublikowano

[E] 20:41:38 An error occurred while reading "C:\NCSEXPER\DATEN\E89\FRMFA.C11": Invalid syntax. Not a valid DATEN file.

a to wyskakuje w dummy jak wybrałem to co mi wywalilo blad przy recznej edycji w notatniku chyba ze cos zle robie nie korzystalem z dummy nigdy wczesniej

Opublikowano
bez rezultatu obie metody z powyzszego poradnika w dummy nie moglo zczytac bylo FRMFA.C7 dalem +1 na .c8 blad na c.11 zalapalo ale w dummy nie moglo zczytac ;/
Opublikowano

Ja w FRM nie musiałem nic dodawać do VO.

Trochę dziwne, że kolega ma z tym problemy.

Może wyjasnisz więcej z tym VO i co dokodować w CAS i FRM jak napisałeś wyżej?

Opublikowano
Spróbuj takich komend.

BFD_1_NSL_ERSCH_BILD

wert 3

BFD_1_BL_M_ERSCH_BILD

wert 3

BFD_1_RL_BL_ERSCH_BILD

wert_03

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2: dzieki Ci kolego udalo sie uzyskac BFD , przyczyna byla w zlym oprogramowaniu. Rozwiązaniem było odinstalowanie starej wersji i ponowne zainstalowanie programu ze strony https://ibmw.info/programy/inpa-f/#

Dzięki mariumax :cool2: