Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przestało mi się składać jedno lustro

Pojechałem do mojego mechanika i jest problem

Moje lustro jest w najwyższej opcji z fotochromem i wychodzi na to ze jest bardzo ciężko lustro rozebrać by go nie uszkodzić

Najlepiej kupić nowe lub używkę z demontażu . Problem w tym ze lustro bardzo ciężko dostać i na rynku wtórnym jest praktycznie nie osiągalne

Czy ktoś z forumowiczów podejmował się rozebrania lustra jest to możliwe ?

Czy idzie wymienić silniczek w lustrze / naprawić ??

Proszę o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam

Przestało mi się składać jedno lustro

Pojechałem do mojego mechanika i jest problem

Moje lustro jest w najwyższej opcji z fotochromem i wychodzi na to ze jest bardzo ciężko lustro rozebrać by go nie uszkodzić

Najlepiej kupić nowe lub używkę z demontażu . Problem w tym ze lustro bardzo ciężko dostać i na rynku wtórnym jest praktycznie nie osiągalne

Czy ktoś z forumowiczów podejmował się rozebrania lustra jest to możliwe ?

Czy idzie wymienić silniczek w lustrze / naprawić ??

Proszę o pomoc

Mam ten sam problem w x3 f25.Nie sklada sie lewe lustro,a jest identyczne jak w x1.Rozebralem bez problemu.Podalem napiecie na sam silniczek i okazuje sie ze dziala,lustro sie sklada.Po zamontowaniu nie dziala.Regulacja dziala a skladanie nie.Rozwiazales problem?Bo ja nie wiem co to moze byc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Sprawdzałeś czy dochodzi napięcie.

Ja w E39 miałem skorodowany przewód masowy. Korozją była na długości ok . 5cm.

Dolutowalem kawałek przewódu i sprawa załatwiona.

Na dzień dobry przewód + pin wyglądały dobrze. Pierwsza myśl to , że jest ułamany/przewrwany .

Tam jest dużo wilgoci ,która będzie powodowała szybsze utlenianie .

Sprawdź też silniczek, czy na rezystancję.

To jest kość pomiędzy drzwiami a słupkiem A

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e84-x1-sdrive-20d-sav/repair-manuals/41-body/41-51-front-doors/EN5ruMJ

Lusterko

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e84-x1-sdrive-20d-sav/repair-manuals/41-body/41-51-front-doors/EN5ruMJ

Edytowane przez Burza1234
Opublikowano
Niedawno naprawiłem swoje z identycznym problemem tylko w X6, nie składało się. Po zdjęciu osłony podałem napięcie na przewody silniczka i lusterko ożyło a z przycisku lipa, zdjąłem ten plastik do którego wchodzą kabelki jest tam wtyczka, popodginałem piny od strony mechanizmu szkła i działa, coś tam po prostu nie łączyło. Warto sprawdzić może pomoże.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja również swoje naprawiłem.Winowajcą okazał się moduł sterujący w lewym lusterku.Ten biały okrągły plastik na środku.0f8da51a2d2a9e7572f3cdc050428b38.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 9 miesięcy temu...