Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć na temat wyznaczania trasy zagranicznej w nawigacji ccc.

Mam płytę z mapą PL w napędzie. Wszystko działa. Wyznaczyłem ost trasę na Czechy (to już inna płyta niestety) i niby pokazała się trasa, jednak podczas jazdy tuż za granicą nawigacja stała się bezużyteczna, żadnych komunikatów.

I tutaj pytanie, nabyłem więc płytę z Czechami i resztą państw z tej grupy, powinienem ją podczas trasy zaraz za granicą wymienić w napędzie? Czy jakoś inaczej to trzeba zrobić? Na postoju po zmianie płyty aktualizacja systemu zajmuje jakieś 5 minut, nie wyobrażam sobie żeby podczas jazdy gdzieś zjeżdżać wyłączać auto i czekać na szczytanie danych. Jak to powinno wyglądać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz komplet płyt z danego roku to tylko raz wykonuje sie aktualizacje a potem zmiana płyt trwa sekunde.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Zaraz to przetestuje wg Twojej rady

Sprawdziłem, niby obie płyty z 2019, ale po zmianie wykrywa inna wersję mapy, prosi o wyłączenie na 5 minut. Czyli albo te mapy nie sa zgodne ze sobą, albo nie wiem.

Po włożeniu z powrotem płyty pl od razu wczytuję mape, tak jak mówisz, w sekundę