Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-xenon-skory-exclusive-ID6BU8rh.html

Znalazłem całkiem fajne BMW z ogłoszenia powyżej, właściciel pisze oczywiście same pozytywne rzeczy. Ogólnie mogę wydać nawet 30 tysięcy i zależy mi zadbanym egzemplarzu ale im mniej zapłacę tym lepiej oczywiście. Moglibyście mi ogólnie poradzić jakich aut mam szukać bo większość ma na blachach literkę "D" a jeszcze wczoraj z góry odrzucałem z miejsca takie ogłoszenia tylko, że z zadbanych prywatnych aut jest mało.. Jaki w ogóle mieć stosunek do ludzi którzy sprzedają sprowadzone samochody ?

Type Code DT31

E Series E39 ()

Series 5

Type LIM

Model 525I (EUR)

Steering LL

Doors 4

Engine M54

Displacement 2.50

Power 141

Drive HECK

Transmission MECH

Colour TITANGRAU METALLIC (892)

Upholstery LEDER HIGHLINE/SCHWARZ (V6SW)

Prod Date 2003.02.05

Vehicle options

L801A National version Germany

S167A EU4 exhaust emissions standard

S210A Dynamic stability control

S249A Multifunction f steering wheel

S320A Deleted, model lettering

S360A BMW LA wheel, star spoke 81

S415A Sun-blind, rear

S416A Roller sun vizor, rear lateral

S422A Fine wood trim, mussle maple

S423A Floor mats, velours

S428A Warning triangle and first aid kit

S430A Interior/outside mirror with auto dip

S431A Interior mirror with automatic-dip

S464A Ski bag

S465A Through-loading system

S473A Armrest front

S494A Seat heating driver/passenger

S500A Headlight wipe/wash/Intensive cleaning

S508A Park Distance Control (PDC)

S520A Fog lights

S521A Rain sensor

S522A Xenon Light

S534A Automatic air conditioning

S548A Kilometer-calibrated speedometer

S555A On-board computer V with remote control

S661A Radio BMW Business (C43)

S723A Exclusive Edition

S785A White direction indicator lights

S851A Language version German

S863A Retailer Directory Europe

S879A On-board vehicle literature German

S915A Dummy-SALAPA

S970A Business Package

• Moderatorzy
Opublikowano

Pamiętaj, że Radom to baśniowa kraina, w której każdy samochód na ogłoszeniu jest idealny :D Podobnie Ostrów Mazowiecka, Lubin i jeszcze parę innych.

Tu sobie po taniości sprawdzisz przebieg: http://www.auto-records.com/

Szczegóły - do Draya bimmer-check.com

Ogólnie nie ma problemu z samochodami z DE, często mogą być jeszcze w oryginalnym stanie, nie tykane ręką druciarza i robione po taniości :mrgreen:

Ważne jest, żeby, jeśli się zdecydujesz na zakup mieć samochód w pełni opłacony i przygotowany do rejestracji, a umowę na osobę która Ci ten samochód w PL sprzedaje, nie "na niemca", tak, żeby nie mieć problemów z opłatami, rejestracją i mieć jakieś minimum gwarnacji jakby się rozpadł po wyjeździe za bramę komisu. :norty: No i umowa oczywiście na pełną kwotę jaką płacisz za samochód.

A przed zakupem - porządne sprawdzenie, przebie sprawdzisz w domu jeśli fura byłą serwisowana w ASO, a całą resztę na miejscu - dobrze mieć czujnik lakieru i kompa, zamówić sobie przedląd na SKP i wejść pod samochód sprawdzić skąd leje i co w zawiasie do roboty.

JAk się nie znasz - wynajmij kogoś kto zrobi to za Ciebie. Bo jaki sens kupić samochód za 15, czy nawet za 30 tysiaków, żeby później i tak 10 wpakować, a szanse na takie rzeczy są takie same niezależnie od ceny samochodu.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Draya to byłem na jego stronie ale jakoś się nie przekonałem, skąd ten Pan te raporty weźmie? To nie jest tak, że jak właściciel nigdy nie był w ASO to żadnych informacji nie będzie? Wiecie ja jestem jeszcze zielony, nie wiem co jest pięć :duh:

Przegląd wystarczy na zwykłej stacji diagnostycznej czy lepiej do ASO? Ważne dla mnie by było żeby jak najlepiej sprawdzić auto, lepiej wydać więcej przed zakupem niż później dokładać, racja @madseason :norty:

Opublikowano
Jeśli chodzi o Draya to byłem na jego stronie ale jakoś się nie przekonałem, skąd ten Pan te raporty weźmie? To nie jest tak, że jak właściciel nigdy nie był w ASO to żadnych informacji nie będzie? Wiecie ja jestem jeszcze zielony, nie wiem co jest pięć :duh:

Przegląd wystarczy na zwykłej stacji diagnostycznej czy lepiej do ASO? Ważne dla mnie by było żeby jak najlepiej sprawdzić auto, lepiej wydać więcej przed zakupem niż później dokładać, racja @madseason :norty:

w przypadku braku lub znikomych danych w bazie DRAY zwraca kasę.

http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg