Skocz do zawartości

[E60] 2005(CCC)- Mulf 2 high kodowanie - brak pomysłów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Forumowicze potrzebuje waszej pomocy :) Nabyłem mulf 2 high, próbuję to dziadostwo zakodowac i... W inpie elegancko moduł widzi,

- przechodzę do kodowania w ncs expert (zmieniam datę na #0907 w FA, dodaje $644 oraz $6FL)

- lecę do change ECU, wybieram 2Mulf, klikam sg_codieren i wyskakuje błąd łączności z modułem...

Następnie próbuje zmienić vin w winkfp, robię wszystko zgodnie ze sztuką i po kliknięciu "programuj zusb" wyskakuje error 209 brak łączności z ifh 0009...

Kolejna próba - tool32 - ulf2_hi.prg i znow brak łączności ze sterownikiem... Dodam że zwykłego Mulfa posiadam i działa bez zarzutu.

Wszystkie inne sterowniki łączą się bez problemu z powyższymi programami...

Czyzbym potrzebował kogoś z icomem? Jest ktoś w stanie coś doradzić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz zakodowac przez most i plik ssd lub zrobić aktualizacje ccc z tego co kojarzę bo też się pytałem ale nie dostałem odpowiedzi :mrgreen:

Ale usb działa tylko z navi prof

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

No to zwykłym kablem obd mogę się podrapac po... Niepotrzebnie czas tylko zmarnowalem :duh: :mrgreen:

Mam navi prof. I nawet po dokofowaniu $6fl widać w "źródłach" odbioru w ccc opcje USB.

To teraz pozostaje tylko znaleźć kogoś w okolicy Wwa, icomem i dać mu na dobrą flaszkę :)

Opublikowano
Nawet na samym mulfie w pętli brak odpowiedzi ze sterownika... Pozostaje poszukać kogoś z icomem... W wawie lub okolicach jest ktoś kto by chciał mi poświęcić 5 min? Oczywiście służę dobra buteleczką :)
  • 1 rok później...