Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku dni walczę z zaprogramowaniem DRL w swoim aucie, za pomocą NCS Expert. Najbardziej chciałbym aby po zapłonie w pozycji świateł 0 światła nie świeciły, natomiast w pozycji A po zapłonie włączały się światła. W zasadzie jest mi bez różnicy czy będą to DRL ze świateł drogowych czy świateł mijania. Niestety nigdzie nie znalazłem informacji jak to zrobić. Próbowałem ustawić aby DRL świeciły nawet w pozycji zero. W module FRM zmieniłem :

DRL_V_GEDDIMT

wert_02

DRL_WERT_DIMMUNG

wert_01

Jednak mimo to nie działa. Bardzo proszę o pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem skąd brałeś instrukcję ale to nie mogło działać.

TAGFAHRLICHT_ECE

aktiv

DEF_TAGFAHRLICHT_ECE_CKM

aktiv

UNP_TAGFAHRLICHT_ECE_CKM

aktiv

DRL_V_GEDIMMT

aktiv

DRL_WERT_DIMMUNG

wert_02

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
I co, udało Ci się zrobić aby w pozycji zero nie świeciło nic ? Ja nie mam czujnika co prawda, ale w pozycji zero i postojowych świecą DRL, dopiero w pozycji mijania gasną i zapalają mijania. Nie mam możliwości zgaszenia całkiem :D
...
Opublikowano
nie da sie zrobic tak, zeby w pozycji 0 nie swiecilo nic. DRL swieci wlasnie w pozycji zero.

A w pozycji AUTO jeśli nie ma czujnika ?

...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawidlowo ustawiony dtl bedzie zawsze swiecil na zero. Na auto bedzie rowniez swiecil w dzien a jak sie sciemni zmieni na mijania. Pod warunkiem ze ma rls.
Opublikowano
Prawidlowo ustawiony dtl bedzie zawsze swiecil na zero. Na auto bedzie rowniez swiecil w dzien a jak sie sciemni zmieni na mijania. Pod warunkiem ze ma rls.

A nie powinien w pozycji " pozycyjnych " zgasić i zapalić tylko postojówki ? Jak w VAGach jest np .?

...
Opublikowano
W pozycji pozycyjnych czyli wlcznik o jeden raz zgasnie drl i zaswieca tylko pozycyjne.

Właśnie u mnie gasną dzienne w pozycji 2 i wtedy zapalają się mijania. W pozycji 1 , mam dzienne plus pozycje.

DRL_WERT_DIMMUNG

wert_02

TAGFAHRLICHT_ECE

aktiv

DRL_V_GEDIMMT

aktiv

Tak mam zrobione. Masz pomysł na to aby w pozycji jeden zgasły ?

...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W pozycji pozycyjnych czyli wlcznik o jeden raz zgasnie drl i zaswieca tylko pozycyjne.

Nie, drl gaśnie dopiero na mijania, tak to działa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany :)

Rozwiązaniem okazała się miana zmiana opóźnienia w ustawieniach adaptera. Ponoć w przypadku Windowsa 10 wartość ta lubi się sama zmieniać