Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam problem od jakiegos czasu z silnikiem spalanie wzroslo do 10.4 nie rowna praca silnika strasznie czuc spaliny z rury wydechowej

Ktos moze podpowiedziec od czego zaczac ?

Błedy :

- 2A27 Kat 2 konwersja w trybie mieszanki uwarstwionej

-2A26 Kat konwersja w trybie mieszanki uwarstwionej

- 2C87 Czujnik temperatury spalin sygnal

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w kazdej stacji kontroli pojazdów......... badanie spalin - 20 zł

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano

Przeczyść zawory vanosów - są dwa, trzyma je jedna śruba na każdy. Szybka robota. Później skasuj adaptacje. Sprawdź ten czujnik temperatury spalin - sonde.

Jak skasujesz błędy to kiedy znów wracają?

Opublikowano
Sprawa wyglada tak . Oddalem auto do mechanika poniewaz wzroslo mi spalanie mialem ten bład 2A27 i 2A26 . Z wydechu bylo czuc strasznie spaliny , po pierwszym odpaleniu rano nie rowna praca silnika nie raz sam zdechl ,Po pol minuty auto chodzilo rowno robilem wymiane oleju fitrow swiec i zawieszenia wiec mial mi to ogarnac . Wymienil sonde ale nie skasowal bledow . Blad czujnika temperatury jest bo go odpinal dlatego zostal w pamieci . Auto odebralem podpiolem kompa i patrze ze bledy nie zostaly skasowane widnial blad z 170tys a aktualnie mam 184tys . Skasowalem bledy pojezdze troche i zobacze czy pojawia sie spowrotem . Martwi mnie jedna rzecz po odpaleniu jest tak jak by stuk nie raz delikatny strzal pod silnika tak jak by se pierdnol albo uklad byl przytkany . Odglos ten jeet z pod silnika dlatego moja mysl ze kat moze byc przestarzaly badz cos w tym stylu .
Opublikowano

Witam ponownie.

Błędy pojawiły sie 50km po skasowaniu .

mój katalizator z zewnatrz jest cały zerdzewiały wszystko prawdopodobne ze jest juz przestarzały i zakonczył swoje życie .

jakie jest najlepsze rozwiązanie w tym przypadku ?

kupic nowy ?

uzywany z anglika ?

spalanie srednie 11.5l