Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, mam pewien problem. Termin wymiany oleju w tym roku wypadł u mnie w lipcu, lecz z pewnych powodów (mały przebieg, wyjazd wakacyjny) postanowiłem wykonać go wczoraj i jak w tytule, mam problem ze skasowaniem inspekcji. Oczywiście próbowałem ręcznie, lecz niestety przy próbie resetowania dostaję wiadomość "Resetowanie nie powiodło się.", a ikona świeci na czerwono. Znajomy ma dostęp do ISTA-D Rheingold, lecz postępowanie zgodnie z poradnikami znalezionymi w sieci nie przyniosło żadnych rezultatów. Czy zna ktoś jakiś sposób na rozwiązanie problemu?
Opublikowano
Hej! Owszem wyświetla mi się informacja, że reset jest możliwy, ale próba powoduje, że po chwili wyświetla się "Resetowanie nie powiódło się." :/
Opublikowano
A robisz to na włączonym czy wyłączonym silniku silnik powinien być wyłączony. Drzwi zamknięte. Sprawdź czy wyświetla ci się stan oleju w menu idrive. Nie odlaczałeś ostatnio baterii może? Sprawdź czy masz datę i zegar ustawione poprawnie.
Opublikowano

Na wyłączonym. Normalnie wchodzę do tego mini menu do resetowania inspekcji, pod ikonką oleju mam napis "Reset możliwy", ale świeci ona na czerwono i przy próbie resetowania dostaję "Resetowanie nie powiodło się."

Stanu oleju niestety nie mogę sprawdzić z poziomu komputera.

Opublikowano
Aha to wiele wyjaśnia. Masz może skaner obd albo kogoś kogoś kto może Ci przeskanować samochód pod kątem błędów? Jak nie widzisz stanu oleju to możliwe że masz jakiś błąd w ECU. Po skasowaniu błędów reset powinien też się udać.
Opublikowano
To w kazdym F20 istenieje mozliwosc sprawdzenia w sposob elektroniczny poziomu oleju? W swoim nie mam takiej opcji. Chyba, ze w ukrytym menu cos takiego istnieje... W moim z 2011 roku cos takiego moim zdaniem nie wystepuje. Pozostaje mi tylko bangnet.