Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Użytkowników

Mam pytanie, jakie jest minimalne et dla felg 16" 7j 5x120 dla modelu e91 320d? Jakie et jest maksymalne? Jakie dokładnie felgi były w oryginale?

Opublikowano
U mnie oryginalnie były stalusy 16 7J ET 34 bodajże. Ew 32, ale raczej 34. Teraz mam wrzucone 16 ET 20 7J. Jeśli chcesz żeby ładnie wyglądało to przód jest okej, ale tył mam 15 mm dystansu. Przy 25 mm obcierało, a 20 mm nie ryzykowałem. Także możesz przyjąć że przy 7J maks ET na przód 20 i na tył 5. Także możesz wrzucić do kalkulatora ET żeby mieć punkt odniesienia.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Właśnie mam okazję kupić 7j et20 i się zastanawiam czy będą pasować bez żadnych dystansów i nie będą obcierać niczego. A z tym et to zawsze mam problem

Czyli jeśli oryginalnie było 34, to przy 20 na przód i tył nie powinno być problemu z ocieraniem, będą po prostu trochę bardziej wystawały na zewnątrz auta, tak?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Bzdura, im mniejsze ET tym bardziej felga pójdzie do zewnątrz auta.

ET np. przy 17" wynosi 34 w serii.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jak widać nie takie to wszystko oczywiste, jakby się mogło wydawać.

Ja sugerując się Waszymi odpowiedziami osobiście mniej jak et20 nie dam. Pozdrowienia dla Wszystkich

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.