Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Panowie szukam pomocy odnośnie Dynamic Drive , mianowicie : czy dynamic drive wychodził jako osobne wyposażenie czy zawsze razem z Active sterringiem ?

Widziałem że są auta z samym Active steering bez DD , natomiast nie mogłem się spotkać z wyposażeniem odwrotnym. Do czego zmierzam , chcę wywalić ten wynalazek jakim jest As bo mam już go dość , i zostawić sam Dynamic Drive tylko. Mój mechanik (Pan K. Majewski z Brzegu ) mówi że wystarczy zmienić samą maglownice na zwykła lub z servotronik , i zmienić pompę ABS na taką która była w aucie z DD bez AS i wszystko będzie działać. Już robił takie zamiany i jego klienci mieli już święty spokój z ciągłymi problemami AS. Ktoś wie jak wygląda taka pompa , albo jakie ma numery części ?

Opublikowano
Ja mam servotronic i dd. Nie lepiej zregenerować swoją maglownicę? Na grupie FB ktoś sprzedawał nowe listwy do as. Co Ci się dzieje z układem? Wywalić wszystko można i zastąpić choćby sznurkami ale jakbym miał AS to bym wolał naprawić (wiem, koszta są większe niż przy servo)
Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...
Opublikowano
Ja mam servotronic i dd. Nie lepiej zregenerować swoją maglownicę? Na grupie FB ktoś sprzedawał nowe listwy do as. Co Ci się dzieje z układem? Wywalić wszystko można i zastąpić choćby sznurkami ale jakbym miał AS to bym wolał naprawić (wiem, koszta są większe niż przy servo)

Nie chce mi się szczerze opisywać na czym polega problem , bo jest już to któryś z kolei problem i za każdym razem inny. Straciłem już do tego ustrojstwa nerwy i chcę się go pozbyć dla świętego spokoju. Jak byś miał AS i problemy z tym związane też byś chciał może pozbyć się tego i założyć zwykły servotronic. Z reszta ja nie jestem pierwszy , który ma z tym problem....

Opublikowano
Problemem tego układu jest cena naprawy. Każdy, kto chce zaoszczędzić trochę grosza pakuje servotronic :)
Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...
Opublikowano
Problemem tego układu jest cena naprawy. Każdy, kto chce zaoszczędzić trochę grosza pakuje servotronic :)

no może masz rację , ale skoro już samo ASO rozłożyła ręce i nie było mi w stanie pomóc ,to postanowiłem założyć zwykły servotronic .