Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Od kilku dni słychać delikatne drgania i wibracje tylnej części auta. Głównie (wtedy najbardziej słychać) podczas przyśpieszania, przy około 3000 tys obrotów. Pojechałem do warsztatu. Przegub metalowo gumowy na wale wygląda na cały.Podopry wału nie widać chociaż ja właśnie ją obstawiam.

Dodam że przy okazji podniesiena tyłu okazało się że huczą łożyska w tylnych kołach, ale one huczą przez cały czas. Czy łożyska wymienie pod blokiem bez ściągacza, i czy trzeba zdejmować szczęki hamulcowe???

Co o tym sądzicie i czy moje przypuszczenia są słuszne odnośnie podpory????

POZDRAWIAM

Opublikowano

Jeżeli podczas przyspieszania czujesz, że wał łomocze Ci w podłogę, to na 90% jest to podpora wału. To, że z zawnątrz nie widać śladów zniszczenia, o niczym nie świadczy. Nie masz przecież możliwości zaobserwować, jak zachowuje się ten element pod obciążeniem.

Pozdrawiam,

Opublikowano

WITAM

Właśnie o to chodzi że jak zaglądałem u mechaniora na kanale to nie widać podpory,przegub metalowo-gumowy przy skrzyni wygląda na cały.Trzeba wyjąć tłumik i osłony termiczną, a jak to będzie wyjęte i się okaże ze jest do wymiany to wypadało by wymienić jak będzie rozebrane.

Dlatego chcę uzyskać waszą opinie. DZIĘKI.