Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam do Was pytanie. Posiadam E34 sedana z 1991 roku w oryginale był silnik M50B25 teraz jest M50B20. Komputer mam Boscha. Tak już kiedyś kupiłem. Próbuję dołożyć teraz klimatyzację z M50B20kombi z wiązką z Siemensa. Tylko jest jeden problem z podłączeniem sprężarki.

W dawcy (instalacja Siemens) przewód (czarno niebieski) z przekaźnika idzie do okrągłego złącza a stamtąd do komputera.

W moim samochodzie też jest przewód czarno niebieski. W tym samym pinie w okrągłej wtyczce co w dawcy, ale idzie gdzieś przez grodź do środka samochodu. Z tym, że nie mogę go namierzyć. Czy ta klima w ogóle będzie działała na komputerze z Boscha? Proszę o pomoc gdzie mam podpiąć do mojego samochodu ten przewód czarno-niebieski z kompresora klimatyzacji, żeby to działało.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na kompresorze masz szary czarny i bazowy przewód wiec jak podłączysz czarno niebieski to na pewno nie zadziala...

Jesli pomogą Ci schematy i potrafisz z nich czytac to zapraszam na PW