Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w którym wahaczu można wymienić tuleje, a w którym trzeba wymieniać cały wahacz?

Na ostatnim przeglądzie zdiagnozowali mi, że tuleja wahacza (chyba w dolnym) już powoli będzie do wymiany.

Jako, że dużo nie jeżdżę, bo zrobiłem z 6 tyś w rok, to nie wymieniłem jej, ale ostatnio słyszę jakby metaliczny odgłos na nierównościach, więc trzeba się za to zabrać.

Pytanie - w którym wahaczu można wymienić tuleje, a w którym cały wahacz? Bo takie opinie obiły mi się o uszy.

I jaki zamiennik polecicie? Dużo nie jeżdżę, więc nie chce ładować najwyższej półki, bo nie ma to zbytnio sensu chyba. TRW? Meyle?

I czy kazdy 320i N46 ma te same, czy jest kilka rodzajów? Można to sprawdzić jakoś po VIN?

Dzięki z góry!

Opublikowano

Witam

W takim długim zgiętym możesz wymienić tuleje. Krótszy prosty całość.

Trzeba robić jak najszybciej, w wielu wahaczowym zawieszeniu zaraz luzy będziesz miał na innych wahaczach lub na maglownicy.

No i jak masz jeszcze ori zawieszenie, to wstawienie jednego nowego sztywnego wahacza to tez slaby pomysł. Najlepiej komplet.

Polecam Meyle HD - cały komplet 4 wahaczy + łączniki stabilizatora można kupić poniżej 900zl. Zobaczysz jaka ronica w prowadzeniu auta.

Tu masz katalog - http://bmwfans.info/parts-catalog/E90